VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alaaddin Yılmaz, Roman vatandaşlarla göbek attı..

12 Haziran 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Roman vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Davul, zurna ve ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Roman vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Davul, zurna ve köçeklerle karşılanan Başkan Yılmaz, Romanlarla birlikte çiftetelli oynayıp göbek attı.

Zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Roman vatandaşlar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ziyaretiyle güldü. Doğancı köyünde ikamet eden Roman vatandaşlar gece düzenledi. Geceye Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmazi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ak Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Ak PartiMerkez İlçe Başkanı Erol Özak, parti meclis üyeleri, Başkan Yılmaz'ın eşi ve Roman vatandaşlarla katıldı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makam aracı eğlence alanında davul, zurna ve köçeklerle karşılandı. Aracından inerek köçeklerle oynayan Yılmaz, daha sonra bahşiş dağıttı. Yüzlerce Roman vatandaşla tek tek tokalaşan Yılmaz, daha sonra kendilerine ayrılan bölüme geçerek köçeklerin oyununu izledi.

Gecede Roman vatandaşlara müjdeli haberi veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Sizlerle bir araya gelmek için illa ki bir seçim gerekmiyor. Önemli olan seçim dışında bir araya gelmek ve birbirlerimizin dertlerini dinleyerek çözüm bulmak. Sizlerle daha önce de bir araya gelmek istedik. Şuan da evi olmayanlarımız var. belki haberiniz var ya da yok. 72 tane konut bitmek üzere. Evsiz barksız Roman kardeşimizin kalmasını istemiyoruz. Ruhsatlı evler kalacak ama ruhsatsız olanlar yıkılacak. Üç katlı konutlarımız kışa tamamlanmış olacak. Sizler bizim içimizde yaşıyorsunuz, bizle beraber yaşıyorsunuz ancak çok uygun şartlarda yaşamıyorsunuz. İnşallah artık uygun şartlarda yaşayacaksınız" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından Roman vatandaşların sorunlarını dinledi. Romanlar, taşımacılıktan araç yoluna, kanalizasyondan iş sıkıntısına kadar birçok sorunu dile getirerek yardım istedi. Başkan Yılmaz da dile getirilen sıkıntıları not alarak gereğinin yapılması talimatını verdi.

Bugüne kadar ilk kez mahallelerinde bir Belediye Başkanı ağırladıklarını ve bundan çok mutlu olduklarını söyleyen Roman vatandaşlar, "Allah belediye başkanımızdan razı olsun. Bizi ayırt etmedi ve yanımıza geldi. Hepimizle tek tek tokalaştı. Dertlerimizi dinledi. Her zaman başımızın üzerinde yeri var. Allah başımızdan eksik olmasın. O'nu çok seviyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde kadınlı erkekli coşku hakim oldu. Bir yanda köçekler, diğer yanda kadınlar ve çocuklar doyasıya eğlendi. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, orkestra şefleri ve köçeklere para taktı. Başkan Yılmaz ise hem köçeklerle hem de kadın Romanların arasına girerek çiftetelli oynayıp göbek attı. Doğancı köyü davullu zurnalı eğlenceyle karnaval yerine dönerken, mutlu bir gün geçiren Roman vatandaşlar yüzleri gülerek evlerine döndüler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.