VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Temizlik aşkı büyüyor...

7 Haziran 2012

Bolu’da Vali İbrahim Özçimen önderliğinde ‘Temiz İnsan Temiz Toplum’ projesi kapsamında okullara temizlik malzemesi dağıtıldı.   Bolu ...

Bolu’da Vali İbrahim Özçimen önderliğinde ‘Temiz İnsan Temiz Toplum’ projesi kapsamında okullara temizlik malzemesi dağıtıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından başlatılan ‘Temiz İnsan Temiz Toplum’ projesi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün merkez kurum ve okullarında hayata geçti. Proje kapsamında İl Özel İdaresince alanın temizlik malzemelerinin dağıtımı için Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi. Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Özkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali İbrahim Özçimen ilk olarak Görsel Sanatlar dersinde öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği Görsel Sanatlar Sergisi’ni gezerek, Öğretmen Füsun Şöhret İlhan’dan ürünler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Bolu merkez ile ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılmış olan ‘Temiz İnsan Temiz Toplum’ projesi kapsamında İl Özel İdaresince alınan temizlik malzemelerin dağıtım programına geçildi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, projeye başlatırken il genelindeki bütün okulları ve bütün kamu kurumlarını proje kapsamına aldıklarını belirterek, “Biz çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda büyütmek, sağlıklı ortamlara alıştırmak istiyoruz. Bizim çocuklarımız sağlıklı büyüsünler ve sağlıklı ortama alışsınlar. Bolu halkının duyarlılığı, bu projenin başarılmasında büyük etken olmuştur. Toplum olarak iyi bir noktadayız. Dünya milletleri arasında ön sırada olacaksak bu sağlıkla olur, temizlikle olur ve hijyenle olur. Sizler daha küçücükken bunları sizlere aşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, “Valimiz tarafından ilimiz merkez ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılmış olan ‘Temiz İnsan Temiz Toplum’ projesi, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurum ve okullarımızda fiilen başlamıştır. Bugüne kadar il merkezinde 6 anaokulumuz, 4 ilköğretim okulumuz, 17 ortaöğretim okulumuz ve 4 kurumumuz, Bolu Belediyesi'nin, Okul Aile Birliklerinin ve hayırseverlerin katkısı ile proje uygulamasına başlamıştır. Bu projenin bütün okullarımızda ve kurumlarımızda yaygınlaşmaya ve uygulamaya geçmesi için, İl Özel İdare tarafından il merkezindeki okul ve kurumlara tahsis edilen 36 bin 500 TL'nin Milli Eğitim Müdürlüğümüze aktarılması ile mal alımı yapılmıştır. Bugün itibari ile okullarımıza WC aparatları ve sarf malzemeleri dağıtımı tamamlanmıştır” dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise yaptığı konuşmasında, “Proje ile ilgili olarak Bolu Belediyesi de biz dizi çalışmalar yaptı. Sadece şunu söylemek istiyorum. Biz belediye olarak insana yönelik yapılan her hizmetin yanında olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi tarafından 36 bin 500 lira harcanarak okullar için alınan temizlik maddelerinin dağıtımı yapıldı. Törenin ardından Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesinde minik öğrencilerle buluşan Özçimen, çocuklara kendi elleriyle çikolata dağıttı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.