VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Anestezinin duayenleri Bolu'da buluştu...

5 Haziran 2012

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Anestezi Sempzoyumu, Abant’ta yapıldı.

Büyük Abant Otel’de gerçekleştirilen ve 35 ilden 200’ü aşkın uzmanın katıldığı sempozyumun açılışında konuşan AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, yıllarca hayalini kurduğu böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Üniversitemizin kuruluşunun 20.yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz sempozyuma destek veren sayın rektörümüz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Koçoğlu, Prof. Dr. Ülkü Aypar, Prof. Dr. Neslihan Alkış gibi anestezi alanında önemli isimlerin bugün kendileri ile birlikte olduğunu ifade ederek, “Sempozyuma yüksek düzeyde katılım olması bizleri çok memnun etti” diye konuştu.

Anestezi Sempozyumu’nda tıp camiası ve anestezi alanının duayen bilim adamlarının buluştuğunu vurgulayan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Bolu’ya ve üniversitemize hoş geldiniz. Katılımcıların arasındaki birlik, beraberlik ve sevgiyi görünce bir an anestezist olmak istedim” dedi.

Anestezi Sempozyumu gibi bilimsel çalışmalarda üniversitenin adının ulusal ve uluslararası alanda sıkça anılmaya başladığını kaydeden Rektör Coşkun, “Tıp Fakültemiz yeni bir fakülte olmasına rağmen tıpta uzmanlık sınavında başarı oranımız yüzde elli düzeyinde. Yine uluslararası bir ölçüme göre Tıp Fakültesi Anestezi Anabilim Dalı’nda Hemodinamik konusunda üniversitemiz dünyada beşinci sırada yer almaktadır” diye konuştu.

Üç gün süren ve yedi oturumun yapıldığı sempozyumda, anestezi ile ilgili tüm detaylar ve dünyadaki gelişmeler, yapılan konuşma ve sunulan bildirilerle değerlendirildi. Yoğun sempozyum programının ardından katılımcılar doğa harikası Yedigöller’i gezdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.