VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da 'Gül'ler açtı...

2 Haziran 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül '81 İlde 81 yıldız' adlı proje için Bolu ...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül '81 İlde 81 yıldız' adlı proje için Bolu Abant'a geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrencilere ve sporculara nasihatlerde bulunarak, “Zamanınızı boşa geçirmeyin. Zamanı kim iyi değerlendirirse sonu iyi olur” dedi.

Eşi Hayrünnisa Gül önderliğinde Abant’ta düzenlenen ’81 ilden 81 yıldız’ projesi etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sporcular ve öğrencilerle sohbet etti. Şenlik alanında yapılan gösterilerin ardından sahneye gelen Hayrünnisa Gül, ’81 ilden 81 yıldız’ projesini 4 yıldan bu yana sürdürdüklerini söyleyerek, “Türkiye’nin 81 ilinde, valiliklerce belirlenen sporda veya derslerde üstün başarılı çocukları desteklemek ve bu çocukların başarılarını artırarak devam ettirmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız projede 4’üncü yılımız. İlk günden itibaren çocuklarla sürekli ve doğrudan iletişim halendi olduk. Karşılaştıkları her türlü sorunu çözmeye uğraştık. Onları desteklemeye çalıştık. Bugün 81 ilden 320 yıldız var. Her yıl aramıza yeni çocuklar katılıyor. Ailemiz her geçen yıl daha da büyüyor. Çocukların hepsi birbirinden başarılı ve duyarlı. Geleceğimize ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olmanın ağırlığını taşıyorlar. Bizde elimizden geldiğince onların omuzlarındaki yükü hafifletmek istiyoruz. Hayallerini gerçekleştirebilsinler diye hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öğrenci ve sporculara, dünyaya Türkiye’den şekil vermeleri tavsiyesinde bulunan Hayrünnisa Gül, “Dünyanın bilişim ve teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi’ni ziyaret etme imkanı bulduk. Silikon vadisinde yer alan ve dünyaya yön veren bilişim ve teknolojinin lider kuruluşlarında çok sayıda gencecik mühendisleri görmek bizi memnun etti. İstiyoruz ki sizler o ağabeylerinizi örnek alın. İleride onlar gibi başarılı olun. O ülkelerde üretilen teknolojiyi ve bilimi bizim topraklarımızda üretin. Dünyaya Türkiye’den şekil verin. Gelecekte de bizleri mahcup etmeyecek ve yaptıklarınızla milletin gurur kaynağı olun. Unutmayın ki biz büyük bir aileyiz. Birbirinize sahip çıkın. Ülkemizin dört bir yanındaki başarılı çocuklara ulaşmak bir annenin evlatlarıyla ilgilendiği gibi her türlü sorunlarında yanlarında olmak, sevinçlerini ve hüzünlerini paylaşmak benim yıllardır hayalimdi. Çocuklarımız hayallerimi gerçekleştirebilsin diye başlattığımız proje bana da bu hayalimi gerçekleştirme imkanı sağladı” dedi.

Eşi Hayrünnisa Gül’ün ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gençlerin ve sporcuların İstiklal Marşı’nı ve Türk bayrağını göklerde dalgalandıracağını ifade ederek, “Sizler bizim değerli çocuklarımızsınız. Gelecekten bahsederken, geleceği de sizlere emanet edeceğimizi söylüyoruz. Ne kadar iyi yetişirseniz biz millet olarak o kadar gururlu oluruz. Aldığınız her madalya milleti derinden sevince boğar. İstiklal Marşımızı ve bayrağımızı göklerde dalgalandıracaksınız” ifadelerini kullandı.

Bilim, teknoloji, spor, kültür ve sanatın önemli dallar olduğuna dikkat çeken ve gençlere zamanı iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Abdullah Gül, “Türkiye’de kim bilir ne yetenekler vardır. Bütün bunları ortaya çıkartmamız lazım. Sadece Türkiye içinde değil dünya çapında ortaya çıkartmamız lazım. Bilim, teknoloji, spor, kültür, sanat. Bunlar çok önemli alanlar. Hepsinde de başarılı olmak gerekir. Teknoloji de çok ayrı. Bu yaşlarda siz kendinizi o alana sevk edin. Silikon vadisinde cebinizdeki telefonları yapan firmalara gittiğimizde, bunların sahipleri ve bunların başındakilerle bir araya geldik. İnanın ki sizlerin arasından 5 kişi getireyim aynı size benzeyen insanlar. Hayatımızı değiştiren büyük buluşları yapanlar. Bu teknolojileri keşfedenler 60 yaşındaki profesörler değil. Üniversitede okurken kendilerini bilime veren ve bu işlere kafa yorun, kimi garajda, kimi evinin bahçesinde bu işlerle uğraşan ve bu buluşları yapanlar. Daha sonra onları da şirket yapmışlar. Bu heyecanı Türk gençlerinin de yaşaması lazım. Gençliğin heyecanını hangi istikamete yönlendirirsek o yönde başarılar çıkar. Günlük boş şeylerle geçirirsek, dedikodularla, basit şeylerle geçirirsek, eğlencelerle günler geçerse enerji oraya gider. Enerjiyi spora sevk edersek başarı çıkar. Enerjiyi sanat ve kültüre sevk edersek onların içinden sanatkarlar çıkar. Gençlerin heyecanını bilim ve teknolojiye sevk edersek muhakkak ki çok olağan üstü mühendisler çıkar. Bunların hepsi de Türkiye için başarılı olur. Zamanınızı boşa geçirmeyin. Zamanı boşa geçirmek kadar yazık olan bir şey yoktur. Zamanı kim iyi değerlendirirse sonu iyi olur. Ülkesi ve milleti içinde en büyük katkıyı yapmış olur” dedi.

Konuşmaların ardından Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, öğrencilerle birlikte yemeğe geçti.

2 yorum yapılmış
  • Melih Güngör
    1 Haziran 2012 • 11:00
    vayy beee muhtesem haber ne kadar cok mutlu oldum boluda güller açmışşş vayy vayyy vayyy
  • kamikaze
    3 Haziran 2012 • 11:00
    bizde seni görünce mutlu olduk melih güngör vay vay vayy
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.