VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan Adayı Abat projelerini açıkladı

29 Mayıs 2012

Boluspor Olağanüstü Kongre’sinde aday olan Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdullah Abat, seçilmesi halinde yapacaklarını açıkladı.

Boluspor Olağanüstü Kongre’sinde aday olan Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdullah Abat, seçilmesi halinde yapacaklarını açıkladı.     

“KONGRENİN 2 HAZİRAN’DA SONUÇLANMASI GEREKİR”

 

“Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Şuana kadar başkanlık konusunda iki üç yıl hatta ismim bir şekilde anıldı. İsmim gündeme geldi asma benim ağzımdan birinci ağızdan hiçbir zaman resmi başkan adaylığını açıklamadım. Geçtiğimiz Perşembe gününe kadar tabi bunu yaparken bir takım şeyleri ölçüp biçtik. Sonuçta 7 yıldır Boluspor yönetiminde görev aldım. İşleyişin, işlerin nasıl yürüdüğünü ya da neler yapılabileceğini, eksik kalan yerleri görme fırsatını bulduk. Bu şartsız ve koşulsuz anlamında yaptığımız bir iş. Bu iş gönül işidir yani Bolu’da herkesin bir işi var bir ailesi var. Bir yaşantısı var.

BU İŞ TAM BANA GÖRE”

 

Boluspor’da yönetimde görev yapmak bile insanların dediğim işlerden dediğim hayat çerçevesinden bir nebze Boluspor’a mesai harcamasıdır. Bu kolay bir görev değil. Bu dediğim gibi bana göre hizmet. Çünkü artık bu sosyal bir mesele oldu bizim için. Boluspor Bolu halkı için büyük bir değerdir. Bu noktadan sonrada son 2-3 yıldır gelişen durumlardan sonra buna kayıtsız kalmamak adına bu işi yapabileceğimi düşünerek ekibimle oturup bir şekilde değerlendirmelerde bulunduk. Ve nihayetinde de bu bir görevse en iyi şekilde layıkıyla ekip olarak bunu yapmaya karar verdik. Resmen de bunu açıkladık. Şuana kadar görüştüğümüz arkadaşlar var. Bu tempo yoğun bir şekilde devam ediyor. Görüştüğümüz insanlarda var ama büyük oranda yönetim listemiz şekillendi. Daha çok yıpranmamış, yorulmamış genç, dinamik ve vizyonu olan iyi bir işletmeci kafası olan insanlarla bu yola çıktık. Allah inşallah hayırlı eder. Zaten kongreye de çok az bir süre kaldı. Bu bir süreçtir umarım iyi tamamlanır. Ama tek dileğim 2 Haziran’da bu kongrenin bitmesi. Çünkü geç kalınmaması gerekiyor sezon için. Transferler noktasında elimizde ki futbolcular konusunda yeni takımımızı kurup önümüze bakmalıyız. Onun içinde 2 Haziran’da kongrenin sonuçlanması gerekiyor.

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKACAK”

Şimdi yönetim kadrosu tabi yeni bir ekiple geldiğimiz için arkadaşlarımız, yeni girecek yüzler eskilerde dahil şuanda bir heyecan bir sinerji var. Şuanda yönetimde olmak isteyen hiç daha yönetim kuruluna girmemiş bir sürü arkadaşımız var. Şimdi yönetim listesini düşürmek ya da artırmak bana göre çok önemli değil yönetimde çalışabilecek aktif görev alabilecek insanların olması gerekir. Herkes bir verim verirse etkin çalışırsa çok daha iyi olur. Ama işte dediğim gibi 50-60 kişilik bir yönetim kurulu yaparsınız. Bunun içerisinde sadece 10 kişi çalışır o zaman bunun bir kıymeti olmaz. Şunu da belirteyim. Yönetim Kurulu içerindeki arkadaşlar çalışacak. Dışarıdaki arkadaşlarımız yorulduğunu, yıprandığını söyleyen arkadaşlarımız çalışmayacak anlamında değil. Dediğim gibi Boluspor Bolu’nun bir değeridir. Herkes bir şekilde taşın altına elini koymalı. Koyacaktır da bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Yönetim Kurulu listesi yaparken hiçbir kimsenin kırılması alınması öyle bir şey ile karşılaşmadım. Herkesin rızası ne ise nasıl uygun gördülerse çok ısrar etmeden baskı yapmadan ya da bir talep olduğu zaman oturup değerlendirerek eğer olamayacaksa bu durumu güzelce anlatılarak yapılan bir yönetim listemiz var. Yüksek rakamlı bir yönetim kurulu listesi değil. Şuanada kadar önümüzde 3- 5 gün var. Yine görüştüğümüz arkadaşlarda var.

PROFESYONEL BİR EKİP OLUŞTURDUK”

Şu anda bilindiği gibi profesyonel şube olarak şuanda yok gözüküyor. Kulüpte mevcut Kazım Kırcı arkadaşımız var. Menajer statüsünde görev yapmakta. Onun üzerine teknik asbaşkan, teknik başkan yardımcısı var. Yani isim olarak olmayabilir ama bu şube aktif olarak devam ediyor. Ama Kazım hocada dediğimiz gibi bu işe artık 1 sene boyunca ısındı. İleriki dönemde tabiî ki tasarruf hakkımızı kullanmayı düşünüyoruz. Şube anlamında mı olur yoksa başka bir unvanla mı olur onu kongreden sonraki süreçte karara bağlayacağız.

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLACAK”

 

Tabiî ki yani yönetime girecek arkadaşların vasıflı, işleri güçleri ne ile uğraşıyorlarsa bir şekilde yapacakları görevin sinyalini vermekte işin açıkçası. Bunları tabii ki kendileri ile görüşüyoruz. Hani böyle bir şey düşünüyoruz bu şekilde nasıl olur ya da onların bir talebi varsa ben bu görevi istiyorum. Artısını, eksisini, ölçüp, biçip tartıyoruz ve o şekilde sonuca varıyoruz. Hani şu var şimdi yönetim listesini yaptık. Görev dağılımı yönetim listesinden sonra böyle bir şey yok. Büyük ölçüde hani en azından bizim kafamızda yönetim kurulunun görev dağlımı hazır haldedir. Onun için bu bir ekip işi sonuçta şeffaf bir yönetim olacak. Yönetimde herkesin katılabileceği toplantıların düzenlenmemiz gerekiyor. Herkesin söz aldığı tabi böyle çok da fazla uzayan söyleşi tarzında değil ciddi, verimli Boluspor’a katkı sağlayacak toplantılar yapmayı planlıyoruz. Umarım önümüzde ki zamanlarda bu toplantıları gerçekleştiririz. Ben iyi olacağına inanıyorum. Çünkü biz bu yola çıkarken bu şekilde hiçbir zaman kötü bir niyetle girmedik. Hep hayırlı olsun diye girdik. Niyetimiz kötü değil, inşallah ona göre de sonucunu alırız.

“ACİL ÖDEMEMİZ YOK”

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. 2 senedir kulüp olarak çektiğimiz bir kredi var. Toplam kredi borcumuz 2 milyon 200 bin lira civarında. Ama bu 2 yıldır hiçbir gecikmeye mahal vermeden günü gününe taksitlendirilmiş ve ödenen bir kredidir. Bu kredide yani yapılandırılmış bir borçlandırmadır. 2013 yılına kadar uzayan taksitleri var. Yani şuanda acil Boluspor’un çok acil ödemesi bunmamaktadır. Rutin borçların dışında taksitlendirilmiş borçların dışında büyük meblağda ödeyeceği para yoktur. Futbolcu bonservislerinin, 25’e yakın futbolcumuzun sözleşmeleri vardır. Transfer sezonu açıldıktan sonra yollarını ayırmak isteyen futbolcularımız olacaktır. Kalmak isteyen oyuncularımız olacaktır. Onlarla da masaya oturup el sıkışacağız veya ayrılacağız. Orada da bir bütçe var sonuçta da elimizde bunu da değerlendirdikten sonra esas gerçek Boluspor’un ne kadar borcu var ondan sonra ortaya çıkacaktır. Yani ama şuanda kâğıt üzerinde gözüken vadesi açılmış yayılmış yaklaşık 3 milyon 900 bin lira kadar bir borç gözüküyor. Tabi bu borç bankaya yapılan her şey dâhil bir borçtur. Yani şimdiye kadar ödenmiş geriye kalan taksitlerin tutarıdır. Ödemelerde hiçbir sıkıntımız yok. Bu şekilde de Federasyona temlik yazısı yazılmış oradan garanti altına alınmıştır. Geliri bir noktada kısabilirsiniz ama zaten düzenli ödendiği için temliği kaldırmakta yeni gelecek yönetim kurulunun elindedir.

“HEDEFİM İSTİKRAR”

Önce şunu söylemek istiyorum benim hedefim her zaman istikrardır. Her konuda istikrar sportif başarıda ekonomik gelir gider kalemlerinde istikrar her şeyde istikrar. Bakın ilk çıktığımız sene final oynadık. 2 senede de yarı final oynadık. Kaç hoca ile yaptık bütün bunları 1 hoca ile yaptık. Demek istikrar gerekiyor. Bu sene bakın kaç tane hoca değiştirmişiz? Seçimi doğru yaparsak tabi bunlar nasip işidir. İyi bilirsiniz sonradan bir takım şeyler çıkar. Kimseyi yargılamıyorum. Ama bana göre şuan bir futbol takımımız var elimizde kimler kalacak kimler gidecek bunu da göreceğiz. İstikrar dediğim şu yani takımın iskeleti bana göre çok fazla oynanacak bir şekilde değil.İskeletin üzerine doldurabiliriz. Hoca konusu da kafanıza, yol haritanıza uyacak bir hocayı bulursunuz. Tabi bunu bir iki görüşmede değil birazcık insan sarrafı iseniz bir şekilde sağdan soldan referanslar alarak kendileriyle birebir diyalog kurarak hocanın kalitesini ve başarısını daha çok insani yönünü dikkate alarak eğer gözünüz sezon başından sonuna kadar bu hoca ile giderim diyorsanız bana göre en mantıklı ve en doğru seçim budur. Bu size emin olun başarıyı getirir. Tabii ki hocanın da futbolcular üzerinde bir değeri olması gerekir. Maddi ve manevi şimdi bakıyorsunuz, Bank Asya’da ya da Türkiye’de yada Dünya’da bir futbolcu hocasının 5-10 katı fiyatlara oynuyor. Böyle olunca otomatikman hocanın otorite kurması zorlaşıyor. Bunları çok iyi dikkate almak gerekiyor. Bunlar çok ince nüanslar dediğim gibi ben istikrardan yanayım. Ben güvenli bir gidişten yanayım. Takım oluşmadan, hoca bulmadan bir hedef koymak şuanda bana göre çok yanlış bir şeydir. Ancak Boluspor Türkiye’ye mal olmuş bir takımdır. Yani diğer rakipleriniz gibi ismi çok az duyulan bir takım değildir. Boluspor’u Türkiye tanıyor ve ona yakışacak futbolcu kadrosu ve hocayı bulup takımın başına getireceğiz. Ondan sonrada önümüze bakacağız.

“ALTYAPI’DAN 3-4 OYUNCUYU A TAKIMA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Öncelikle alt yapının bir an önce Boluspor’a profesyonel futbol takımımıza veya diğer kulüplere futbolcu yetiştiren futbolcu üreten bir tesis bir mekanizma olması gerekiyor. 3-4 sene sonra olabilecek. Sonra da bu meyveleri yavaş yavaş toplamamız gerekiyor. Bunun içinde yoğun bir çalışma planı kafamızda var. Seçim bittikten sonra altyapı ile ilgili, daha çok bilimsel ve hızlandırılmış bir plan uygulamaya çalışacağız. Artık Boluspor altyapısından en azından A takımımızda 3-4 tane futbolcu olsun istiyoruz. Işıklandırma konusuna gelince, bu seçilmişlerimizin görevidir. Taraftarlarımıza bekleyip görmelerini istiyoruz. Çünkü bizimde görüştüğümüz bildiğimiz şeyler var. Ama şuan da bunun her sene sözü veriliyor. Hayata geçemedi. Onun için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hızlandıracağız bu işi.

“HEREKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bana kamuoyu nezdinde iş adamları, vekillerimiz, Boluspor’un gerçek sahibi taraftarlarımızın verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum. Ben bu göreve koşulsuz bir şekilde talip oldum. Taraftarımızla biz bir bütünüz. Herkes Boluspor menfaatine çalışmak zorunda bizde dâhil. Onun için ben birliktelik mesajı vermek istiyorum. Hep beraber olalım, mutlaka sıkıntılar olacaktır. Hep beraber olursak yönetim, taraftar, Bolu halkı biz bu işin üstesinden çok rahat geliriz. Onun için eski yönetimde olan arkadaşlarımız, yönetimde girmeyen kendi rızalarıyla girmek istemeyen, eski ve yönetici arkadaşlarımız, iş adamlarımız hepsinden bu sene bir sinerji bekliyorum. Hep birlikte olursak çok daha kolay olur bu iş. Sonunda da gülen, sevinen biz oluruz. Bütün taraftar derneklerimize birlik olmayı, yapıcı olmayı, sabretmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü bu yeni bir yönetim olacak. Yeni bir takım olacak. Sonu güzel olsun hep beraber sevinelim”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.