VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Köçekli zurnalı kutlama...

24 Mayıs 2012

Bolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında uzlaşmaya varılan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi köçeklerin eşliğinde ...

Bolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında uzlaşmaya varılan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi köçeklerin eşliğinde Belediye Meydanı'nda yapıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir ara köçeklerle birlikte oynarken, tören sonrası ise köçeklere 10'ar lira para taktı. Tören öncesi bir zabıtanın protokol masası önündeki yiyeceklerin yenmemesi için nöbet tutması ise ilginç görüntülere neden oldu.

Uzun bir zamandır Belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında süren pazarlık sonrası karşılıklı iki tarafında evet demesiyle toplu iş sözleşmesi köçeklerin oyunlarıyla birlikte belediye binası önünde imzalandı. İki yıllığına yüzde 14 zam alan toplam 207 işçinin 6 lira olan yemek bedelleri ise bu sözleşme ile 10 liraya çıkartılmış oldu. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram, “2012–2014 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmelerine masada tamamlanması amacıyla başladık. Bu sözleşmenin masada bitmesi adına gösterilen özveri bu özlenen tabloyu ortaya çıkartmıştır. Yüksek Hakem Kuruluna gidilmeden konu Bolu'da çözüldü. Sözleşme iş barışının sağlanması ve ekonomik alanda maaşlara yansıyan yüzde 14-16'lık zam ile üyelerimizi fevkalade memnun etmiştir” diye konuştu.

“ÖNCE KAVGA ETTİK SONRA İMZA ATTIK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında ilk defa iki tarafın evet demesiyle sözleşmenin imzalanacağını belirterek, “İki tarafta Bolu tarihinde ilk defa evet diyerek bu sözleşmenin imzalanmasına karar verdi. Bizim ailemizin öbür bölümü de çalışan arkadaşlarımızdır. Çalışanlarımız emekli oluncaya kadar buradalar, ama bizler bugün varız yarın yokuz. Bizler geçiciyiz. Çalışanlarımızın yüzünün gülmesi lazım. Ne kadar versek azdır çalışanlara. Bu arada anlaşma sırasında kavgada vardı. Benim olduğum yerde kavga olmazsa olmaz” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tören sonrası Başkan Yılmaz, köçekçilerin yanlarına giderek, onlara 10'ar lira para takarak, törenden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.