VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Üniversiteli öğrencilerin göz yaşartan projesi...

23 Mayıs 2012

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Van’ın Gülpınar İlçesi ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Van’ın Gülpınar İlçesi Erkaldı Köyü İlköğretim Okulu’nu baştan aşağı yeniledi.

AİBÜ Güzel Sanatlar Topluluğu (GÜSAT) öğrencileri, Sanat Yoluyla Çevre Eğitimi Projesi kapsamında, Van’ın Gürpınar İlçesi’nde bulunan Erkaldı Köyü İlköğretim okulunu baştan aşağı yeniledi. Bu örnek dayanışma projesi, AİBÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Erkaldı Köyü İlköğretim Okulu’na öğretmen olarak atanan İnan Yoğun’un girişimiyle başladı. AİBÜ GÜSAT Danışmanı ve AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik’le görüşen İnan Yoğun, okuldaki eksikliklerin giderilmesi için yardım talebinde bulundu. GÜSAT’ın yedi gönüllü üyesi Ali Bağcı, Yusuf Ergüven, Yunus Altaş, Faruk Yurtseven, Rahman Araphasanoğlu, Muhammed Keskin ve Turgay Sevinç, öğretmenden gelen bu çağrıyı örnek bir projeye çevirmek üzere hazırlıklara başladı. Bu süreçte, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ile diyalog kuran öğrenciler, okulun sıva, alçı gibi bakımında kullanılacak malzemeleri temin ederken, AİBÜ Rektörlüğü de projede ulaşımı üstlendi.

Öğrenciler uzun bir yolculuğun ardından Erkaldı Köyü’ne ulaşır ulaşmaz işe koyuldu. Projede, Ponart akrilik boya ve Güsat akrilik boya, okulun sıva ve alçılarının yapımı, iç dış cephelerin boyanması, illüstrasyonların tasarlanması, duvar resimleri ile okulun güzelleştirilmesi gibi çalışmaları yaptı. Dört günlük bir çabanın sonunda Erkaldı Köyü İlköğretim Okulu bambaşka bir havaya büründü. GÜSAT gönüllülerinin yorgunluğu, köydeki öğrencilerin mutluluklarını görünce yerini gurur ve sevince bıraktı.

GÜSAT Danışmanı ve AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik, Sanat Yoluyla Çevre Eğitimi Projesi ile ilgili şunları söyledi:

“Bu proje 2000-2002 yıllarında üniversitemizin BESYO ve İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi’nde duvar resmi çalışmaları ile başladı. Daha sonra ise bir dizi sanatsal etkinliklerle birlikte il ve ilçe köylerdeki okullarda uygulandı. Projelerde, tarafımıza ya da GÜSAT’ a yapılacak başvurular dikkate alınıyor. Topluma Hizmet Dersi kapsamında yaptığımız bu projeler ve özellikle de duvar resmi uygulamalar büyük ilgi görüyor ve beğeniliyor. Sanat Yoluyla Çevre Eğitimi Projesinin Van ilinde gerçekleştirilmesini sağlayan AİBÜ Rektörlüğü, Sağlık Kültür Daire Başkanlığı, Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve Ponart firmasına GÜSAT ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.