VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Boluspor kendi başını böyle yedi...

23 Mayıs 2012

Bolu Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yöentmeni Murat Çelik'in Bolu Şampiyon Dergisi Mayıs ayı sayısı için ...

Bolu Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yöentmeni Murat Çelik'in Bolu Şampiyon Dergisi Mayıs ayı sayısı için yaptığı istatistiğin sonunda ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Murat Çelik'in araştırmasına göre Boluspor, sezon başında genç teknik adam Cihat Arslan’la 25 puan topladı. Özcan Kızıltan ve Bahri Kaya’nın topladıkları puanlar ise 21’de kaldı. İki hoca da Cihat Arslan’ın 15 maçta topladığı puanı toplayamadı. Ancak, rahatlık Boluspor’a yaramadı. Cihat Arslan gönderildi ve çöküş başladı.

İşte o istatistikten satır başları..

SARI KART REKORU ONUR'UN”

ÖZCAN KIZILTAN VE BAHRİ KAYA, CİHAT ARSLAN KADAR PUAN TOPLAYAMADI”

İSTİKRAR ABİDESİ ATACAN”

CİHAT ARSLAN'IN GİDİŞİYLE ÇÖKÜŞ BAŞLADI”

Şampiyonluk parolasıyla başlayan koskoca bir sezon yine boşa gitti. Kırmızı beyazlı takım 45 yönetici ve 36 futbolcuyla sezona başladı. Takımın başında genç ve dinamik bir teknik adam Cihat Arslan vardı. Ancak bu heyecan 15 hafta sürdü. Cihat Arslan, 15 haftada sadece iki maç kaybetmesine rağmen ne hikmetse görevinden ayrıldı. Daha sonra Özcan Kızıltan direksiyona geçti. Ancak o Boluspor’a en kötü haftaları yaşattı. 7 maçta sadece 1 kez kazanan takım, 6 maçta ise gol bile atamadı. Son olarak 22 yıllık teknik adam Bahri Kaya’ya görev verildi. Tecrübeli teknik adam da Boluspor’u kurtaramadı. Kırmızı beyazlı takım şampiyonluk ümidiyle başladığı sezonu 7’nci sırada tamamlayarak play-off’lara dahi kalamadı. 34 hafta sonunda istatistikler bütün gerçeği ortaya çıkardı. İşte Boluspor’un 2011-2012 sezonundaki istatistikleri;

Bank Asya 1.Lig;

34 haftalık zorlu maratonun ardından sürprizler yaşandı. Lige daha bu sezon yükselen Elazığspor ve Akhisar Belediyespor, Süper Lige yükselen ilk iki takım oldular. Ligde en çok gol atan takım 52 golle Çaykur Rizespor oldu. Boluspor ise sezon boyunca 40 gol kaydederek, en çok gol atan takım sıralamasında 10’ncu sırada yer aldı. En çok gol yiyen takımların başında ise Sakaryaspor geldi. Küme düşen iki takımdan Sakaryaspor 66 gol, Güngören Belediyespor ise 58 gol yedi. Bucaspor ise kalesinde gördüğü 53 golle, en çok gol yiyen takımlar sıralamasında 3’ncü sırada yer aldı. Ligin gol kralı ise Çaykur Rizespor’lu Severin Bikoko oldu. Siyahi oyuncu 34 hafta boyunca 19 gol atarak ‘en golcü’ futbolcu olmayı başardı. Gol krallığı sıralamasında ligden düşen Giresunspor’un genç yıldızı Eren Tozlu 15 golle ikinci sırada yer aldı.

Sarı kart rekoru Onur’un!

Ligde 34 hafta boyunca en çok kart gören oyuncular sıralamasında Boluspor’lu Onur Bektaş ilk sırayı kimseye kaptırmadı. Ligin devre arasında en çok sarı kart gören oyuncu olan Onur Bektaş, sezon sonunda da birinciliği kimseye kaptırmadı. Ligde en çok sarı kart gören takımlar arasında ilk sırayı İzmir takımları aldı. Göztepe, 98 sarı kartla birinci, Karşıyaka ise 96 sarı kartla ikinci sırada yer aldı. Adanaspor 95 sarı kartla üçüncü, temsilcimiz Boluspor ise 93 sarı kartla 4’ncü sırada yer buldu. En çok kırmızı kart gören takım ise Adanaspor oldu. Eski Teknik Direktörümüz Levent Eriş’in takımı sezon boyunca 9 kırmızı kart gördü. Güngören ve Boluspor ise 7 kırmızıyla ikinci sırayı paylaştı. Boluspor’lu futbolcu Onur Bektaş, sezon boyunca 16 sarı kart görerek rekor kırdı.

İstikrar abidesi Atacan!

Ligde 34 hafta tamamlanınca istikrar abidesi oyuncular da netleşti. Bank Asya 1.Ligi’nde sezon boyunca en çok sahada kalan isim küme düşen Giresunspor’un kalecisi Soner Şahin oldu. Yeşil beyazlı takımı ligde tutabilmek için elinden geleni yapan Soner, 3060 dakika sahada kaldı. İlk sıraları hep kalecilerin alması dikkat çekti. Boluspor’un en tecrübeli isimlerinden biri olan kaleci Atacan Öztürk de istikrarlı oyuncular sıralamasında 3’ncü sırayı kaptı. Tecrübeli eldiven 2970 dakika sahada kaldı.

Takım istatistikleri!

Boluspor, sezon boyunca 34 maçta sadece 13 galibiyet alabildi. 12 maçta rakibiyle puanları paylaşan kırmızı beyazlı temsilcimiz, 9 maçtan ise puansız ayrıldı. Boluspor, rakip filelere attığı 40 gole karşılık kalesinde 33 gol gördü. İç sahada 7 maç kazanan ekibimiz, üç kez berabere kaldı. İç sahadaki 7 maçından ise puansız ayrıldı. Deplasmanda ise sadece iki kez kaybeden Boluspor, 6 maçtan 3 puanla ayrıldı. 9 maçta ise rakiplerinden birer puan kopardı. Takımın en golcü oyuncusu 12 golle Ferhat Kiraz oldu. Ferhat’ı 6 golle Aydın Çetin, 5 golle Veysel Cihan ve 4 golle Kenan Özer takip etti. Boluspor, 36 futbolcuyla başladığı sezonu 16 kişiyle bitirdi. Sezon boyunca tam 4 değişik teknik adamla çalışan Boluspor hedefe ulaşamadı.

Teknik adam karneleri!

Cihat Arslan: Sezona Boluspor’la başlayan Cihat Arslan, takımın başında 15 maça çıktı. Bu maçlardan 6’sını kazanan Arslan’ın takımı sadece 2 yenilgi tattı. 7 maçta ise denge bozulmadı. Cihat Arslan döneminde iç sahada sadece Erciyespor’a 2-1 kaybeden Boluspor, taraftarı önünde hiç kaybetmedi. İç sahadaki 4 maçı ise kazandı. İki de beraberlik aldı. Rakip filelere 14 gol atan takım, kalesinde 10 gol gördü. 25 puan topladı.

Osman Nuri Işılar: Kendi sahamızda Karşıyaka’yı 1-0 yendiğimiz maçtan sonra Cihat Arslan zehir zemberek açıklamalar yaparak görevinden ayrıldı. Bunun üzerine yeni teknik adam arayışları sürerken Çaykur Rizespor deplasmanında takımın başına Altyapı Koordinatörü Osman Nuri Işılar geçti. O maçta Boluspor deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalarak 1 puan aldı. Görevi yeni teknik adam Özcan Kızıltan’a devretti.

Özcan Kızıltan: Güngören Belediyespor maçında takımın başına geçti. Sadece 7 hafta görevde kalabildi. İlk üç maçında 7 puan toplayan Kızıltan, ardından puan yüzü göremedi. Toplamda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi tattı. Ayrıca Kızıltan ilginç bir istatistiğin de mimarı oldu. Özcan Kızıltan’ın takımı deplasmanda Sakaryaspor’u 7-2 yendi. Bu galibiyetten sonra takım 6 hafta gol atamadı. Kızıltan Sakarya galibiyeti son galibiyeti oldu. İç sahada hiç kazanamadı. Dış sahada iki beraberlik aldı. 5 puan topladı. Toplamda 7 puan topladı.

Bahri Kaya: Özcan Kızıltan da istenen havayı yaratamayınca tekrar kan değişikliği yapıldı. Bu kez Giresunspor’dan ayrılan Bahri Kaya takımın başına geçti. Tecrübeli teknik adam Boluspor’da 11 maça çıktı. Bu maçlarda 5 galibiyet, 5 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. İç sahada sadece Tavşanlı’yı 1-0 yenen takım 4 maçta hep yenildi. Tavşanlı Linyitspor maçından sonra iç sahada hiç kazanamadı. Dış sahada ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı. 11 maçta 16 puan toplayabildi.

Boluspor geçen sezon iki puan farkla play-off’u Tavşanlı Linyitspor’a kaptırırken, bu sezon da yine iki puan farkla Adanaspor’a play-off’u hediye etti.

Kaynak: Bolu Şampiyon

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.