VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan yargılanmak istiyor...

18 Mayıs 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gerede ilçesinde tabakhane işçileriyle bir araya gelerek, ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gerede ilçesinde tabakhane işçileriyle bir araya gelerek, “Meclis başkanlığına dokunulmazlığımın kaldırılmasını isteyerek dilekçe yazdım. Bende sizlerle yargılanmak istiyorum” dedi.

2012 yılının Ocak ayında Gerede ilçesindeki tabakhane işçilerinin eylemine destek verdiği gerekçesiyle hakkında ‘Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme ve Yönetme’ suçuyla Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ilçeye giderek işçilerle buluştu. Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Parkı’nda Tabakhane işçileriyle bir araya gelen Tanju Özcan’ı yaklaşık 250 kişi izledi. Özcan, ilk olarak Temmuz ayında 200 işçi hakkında başlayacak yargılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşçilere, “Size destek verdim diye bana da 3 yıl hapis istiyorlar” diyen Özcan, “Ocak ayında yaşanan olaylar sonrası hakkımda fezleke düzenlendi. Gariban işçilere destek verdim diye hakkımda dava açıldı. Gerede Cumhuriyet Başsavcısı dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyor. Bunu sizlerle paylaşmak istedim” dedi.

2012 yılının Temmuz ayında 200 tabakhane işçisinin yargılama sürecinin başlayacağını ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe yazdığını açıklayan Tanju Özcan, “Arkadaş, ben olayların yaşandığı gün 20 arkadaşımızın gözaltına alındığını biliyordum. Ancak 200 işçi arkadaşımız hakkında dava açıldığını öğrendim. 10 Temmuz 2012 tarihinde kamu davası açılan arkadaşlarımızın yargılama süreci başlayacak. Ben de TBMM Başkanlığı’na dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe yazdım. Ben de Tanju Özcan olarak dokunulmazlığımın kaldırılmasını ve 200 işçi arkadaşımla birlikte yargılanmak istiyorum. Cezam neyse çekerim” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Tanju Özcan, açıklamanın ardından işçileri meclise davet ederek, sıkıntılarını her zaman dinleyeceklerini ve yanlarında olacaklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.