VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İşçilere destek oldu savcı dava açtı

17 Mayıs 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gerede’de deri ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gerede’de deri işçilerine destek olduğu için dava açıldı. Akıl almaz davaya Özcan sert tepki gösterdi.

Gerede’de bulunan Tabakhane işçileri, 2012 yılının Ocak ayında işverenleri protesto ederek eylem yapmıştı. Yıllardır sigortasız ve zam almadan çalıştıklarını iddia eden işçilerin eylemine, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da destek vermişti. İşçilerin gösterisi sırasında, emniyet güçlerinin coplu ve biber gazlı müdahalesiyle onlarca kişi de gözaltına alınmıştı. Protesto gösterilerinden 4 ay sonra, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

“GURUR DUYUYORUM”

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Tanju Özcan, Meclis'e ulaşan fezleke hakkında konuştu. Tabakhane işçilerine verdiği destekten dolayı kendisine Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldığını söyleyen Özcan, “2012 yılı Ocak ayının ilk günleriydi. Tabakhane işçileri haklarını savunmak için bir eylem yaptı. Yıllardır istedikleri haklarını alamadıklarını söylediler. Ben de kendilerine eşlik ettim. Onlarla birlikte kol kola girerek yürüdüm. Ne bir hakaret ne de işverenlere söz edildi. Ancak geçtiğimiz günlerde Meclis'e bir fezleke ulaştı. Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyor” şeklinde konuştu.

İLK KEZ OLDU

Hayatında ilk kez kendisi hakkında fezleke hazırlandığını belirten Tanju Özcan, “Gerede Cumhuriyet Savcısı yürüyüşe katılmamın bir suç olduğunu söylemiş. Hakkımda hazırlanan fezlekenin bir bölümünde diyor ki, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili olarak görev yapan şüphelinin de bahse konu toplantı ve gösteri yürüyüşü yapanlara destek vererek işçilerle birlikte yürümek suretiyle eyleme iştirak ettiği tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakta.’ Eğer gariban işçilere destek vermek suçsa cezamı çekerim” diye konuştu.

AKP VE BDP’LİLERE BAKIN

AK Partili ve BDP’li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeleri de gösteren Tanju Özcan, “Ben hakkımda hazırlanan bu fezlekeyle gurur duyacağım. Bir de Meclis'ten aldığım fezlekeler var. Çoğunlukla AK Partili ve BDP’li vekillere ait. AK Partililer için 'zimmet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak' gibi mali suçlardan fezleke hazırlanmış. BDP’liler hakkında ise 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü lehine propaganda yapmak' gibi suçlardan fezleke hazırlanmış. Benim içinse gariban işçilere destek vermekten fezleke hazırlandı” dedi.

Milletvekili Özcan, yarın Tabakhane işçileriyle birlikte cuma namazını kıldıktan sonra basın açıklaması yapacağını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.