VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bu haber Alaaddin Yılmaz’ı delirtecek

14 Mayıs 2012

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Bolu Belediyesi’nin sivil havacılık faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla havaalanı yapma hazırlığı ...

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Bolu Belediyesi’nin sivil havacılık faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla havaalanı yapma hazırlığı sürdürdüğü Bolu-Abant yolunda bulunan Ömerler Köyü’ndeki bölgeye girişleri arazinin önünü kazarak yasakladı. Bolu Belediyesi’nin asfalt şantiyesini mühürlemesinin ardından Karayolları Şube Müdürlüğü'nce uygulanan bu yasak girişimi Bolu Belediyesi ile karayollarını ikinci kez karşı karşıya getirdi.

 

Haber: Bolu Ekspres Gazetesi – Mehmet Korkusuz

Bolu’da faaliyet gösteren havacılık derneklerinin yaklaşık 4 yıldır sivil havacılığa katkı sağlayacak havaalanı yapılması için girişimler sürerken, Karayolları Şube Müdürlüğü'nden herkesi şaşkınlığa uğratacak bir adım atıldı. Havaalanın yapılacağı arazinin girişi karayolları ekipleri tarafından kazıldı ve TCK levhası konuldu.

GERGİNLİK GEÇMİŞE DAYANIYOR

Karayolları Şube Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasındaki gerginlik geçtiğimiz Ocak ayına uzanıyor. Bolu Belediyesi, Karaköy'de bulunan ve Karayolları 41'inci Şube Müdürlüğü'ne ait asfalt plentini mücavir alan içinde kaldığını gerekçe göstererek 1 Ocak tarihinde mühürledi. İşte bu mühürleme kararı ile Belediye, Karayolları’ndan tesisi bu araziden kaldırmasını istemiş, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle bu tesisin hizmete açılamayacağını Karayolları’na bildirmişti.

İşte iki kurum arasında asfalt şantiyesinin mühürlenmesi ile başlayan restleşme havaalanı yapılması planlanan bölgeye girişlerin yasaklanması ile gün yüzüne çıktı.

AKIL ALMAZ RESTLEŞME

Belediye ekiplerinin model uçak pisti yapılacak bölgede altyapı çalışmalarına başladığı ve pistin bir bölümünün tamamlandığı gözlemlenirken, bölgeye yakın girişin sağladığı yolun Karayollarınca araç geçişini engelleyecek şekilde kazıldığı, kazılan alana ise ayrıca, “TCK (Türkiye Cumhuriyeti Karayolları) arazisidir” yazılı tabela konulduğu öğrenildi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Karayollarının uygulamasına ise en büyük tepkiyi havacılık sporunu seven ve çalışmaları incelemek üzere bölgeye gelen vatandaşlardan geldi. Araçlarıyla pistin yapılacağı bölgeye girişlerin engellenmesi sebebiyle uzak ve başka yolları kullanarak geldiklerini dile getiren vatandaşlar, yasak girişiminin bir an önce kaldırılması çağrısında bulundular.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.