VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Belediye'den Bolu'ya 5 bin kişilik düğün salonu

11 Mayıs 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 5 bin kişilik düğün salonunun yakında hizmete gireceği müjdesini vererek, ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 5 bin kişilik düğün salonunun yakında hizmete gireceği müjdesini vererek, “Türkiye’nin en büyük salonlarından birini Bolu’ya kazandıracağız” dedi.

Yıllar önce temeli atılan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen Yeni Belediye Düğün Salonu inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 5 bin kişiyi ağırlayabilecek yeni düğün salonunun bu yıl hizmete gireceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eski belediye başkanlarını eleştirdi. Necdet Gören ve Yüksel Ceylan döneminde başlayan inşaatın yarım kaldığını ve kendisi döneminde tamamlandığını söyleyen Alaaddin Yılmaz, “Bu sene içerisinde inşallah düğün salonumuz hizmete girecek. Biliyorsunuz Muzaffer Işın Bolu'da 40 yıl önce bir nikah salonu yapmış. 40 yıl önce yapılan bu nikah salonu 350 kişi kapasiteli. 40 yıl önce Bolu'nun nüfusu 20 bin civarındaydı. 40 yıl sonra Necdet Gören, nikah salonuyla düğün salonunu müşterek olarak bir projede birleştirdi. Temelini atarak inşaatını başlattı. Tabi bu inşaat Necdet ağabey döneminde bitmedi. Ardından Yüksel Ceylan geldi ve o dönemde de bitmedi. Bu inşaat benim dönemimde bitti. Yani bir nikah salonu üç Belediye Başkanı değiştirdi ve ondan sonra bitti. Bu Bolu Belediyesi'nin iş becerebilme yeteneği açısından da önemlidir. Bolu nüfusu 80 Bin civarındayken nikah salonu 350 kişilik. Yani Muzaffer Işın'ın 40 yıl önceki ufkunu aşan bir yapı. Bu yapının bu kadar uzun dönem bitmemesi de bir belediyenin nasıl iş yapamadığının göstergesidir” diye konuştu.

Yarım kalan işi tamamlayarak vatandaşlara iş yapabilme güçlerini gösterdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Biz bu yarım kalan işi tamamlayarak iş yapabilme gücümüzü ve isteğimizi herkese gösterdik. Vatandaşların bunu bilmesi gerekir. Asıl enteresan olanı ise düğün salonu olarak yapılan bölüm 200 kişilik düğün yapmaya müsait. Tabi şu anda 133 Bin kişilik bir nüfusa sahip olan Bolu Merkez'de 200 kişilik salonun yetersiz olacağını öngöremeyen bir yapı. Daha yapıldığı an itibariyle atıl bir konuma düşen, işe yaramaz bir yapı. Ben bu şekilde bir yapı yapsaydım her halde beni yolda ne siz basın mensupları, ne siyasi kişilikler ne de vatandaşlar yürütmezdiniz” şeklinde konuştu.

Yapılan işlerin güne hitap eden değil bugüne ve geleceğe hitap eden işler olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu;

“Cici Taksi'yle ilgili söylenen sözleri bir hatırlayın. Ben ise şu anda sadece yemekli düğün salonu olarak en az 2 Bin 500 kişilik, altta ilave olarak da 500 kişilik lokantası olan bir yapı inşa ettim. Hatta çevresinde bulunan alanlarda kullanılırsa neredeyse 5 Bin kişilik bir düğün salonu yapıyoruz. Ufuklar arasındaki uçurum bu ve bu tür bir düğün salonu Türkiye'nin en büyük salonlarında bile eşine az rastlanır bir yapı. Dolayısıyla bu gördüğünüz yeri sıradan 2 Bin kişilik bir yapı olarak görürseniz bizi ve salonu hafife almış olursunuz. Bizden öncekilerin ufku, yaptıkları ve neticeleri bizimkinin yanına bile yaklaşamaz. Bolu bu büyüklükte bir düğün salonunu bundan sonra yapma ihtiyacı hissetmeyecek. Yaptığımız işler güne hitap eden değil bugüne ve geleceğe hitap eden işler.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.