VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Büyük hortum davası genişliyor...

29 Nisan 2012

İl Özel İdaresi yakıt depolarında 45 bin 663 litre motorin açığı tespit edilmesinin ardından Bolu ...

İl Özel İdaresi yakıt depolarında 45 bin 663 litre motorin açığı tespit edilmesinin ardından Bolu Cumhuriyet Savcısı Bilgin Akpınar tarafından hazırlanan ek iddianame ile davaya Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman ve Özel İdare çalışanları Yusuf Yahyaoğlu ve Cemal Yazgeldi'de dahil edildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2007 yılında başlatılan soruşturma sonrası başlatılan Kayıp Mazot Davası bizzat Bolu Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'nün şikâyeti ile başlamıştı. Soruşturma neticesinde hazırlanan iddianamede, İl Özel İdaresi yakıt depolarında 45 bin 663 litre motorin açığı tespit edilmişti. Altı Özel İdare Müdürlüğü personelinin şüpheli olarak yargılandığı dava Bolu kamuoyunda büyük infial yaratmıştı. Sanıklar bugüne kadar geçen duruşmalarda haklarında iddia edilen suçlamaları reddetmişler ve Akaryakıt Teslim Tesellüm Tespit Tutanaklarında imzalarının bulunmasının suçlu oldukları anlamına gelmeyeceğini söylemişlerdi.

“VALİLİK SORUŞTURMA İÇİN ONAY VERDİ”

Davanın 5 Eylül 2011 celsesinde 2 No'lu ara karar gereği, Bolu Valiliği diğer görevlileri hakkında yapılan suç duyurusu neticesinde Bolu Valiliği İl İdare Kurulu 05.09.2011 tarih 39 karar no ile görünmekte olan davadaki teslim ve tesellim ile ilgili görevlilerle ve harcama yetkilisi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman hakkında 4443 sayılı Yasa kapsamında soruşturma izni verdi. Kayıp mazot davasında soruşturmanın genişletilmesi anlamına da gelebilecek olan son gelişme sonrası davanın seyrinin değişebileceği ileri sürülüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman'ın ise, İl İdare Kurulu'nun kendisi hakkında verdiği soruşturma izniyle ilgili olarak yargı yoluna başvurmuştu. Sakarya Bölge İdare Mahkemesi ise 29.12.2011 tarihinde aldığı karar uyarınca Bolu Valiliğinin soruşturmanın açılması istemine onay verdi.

Bunun üzerine Bolu Cumhuriyet Savcısı Bilgin Akpınar Bolu Birinci Sulh Ceza Mahkemesine “Kayıp mazot” davası ile ilgili ek iddianame düzenleyerek CMK 324 ve devamı maddeler doğrultusunda Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, ve muhasebe yetkilileri Yusuf Yahyaoğlu ve Cemal Yazgeldi'nin cezalandırılmasını istedi.

“SANIK SAYISI DOKUZA YÜKSELDİ”

Böylelikle kayıp mazot davasında yargılanan Adem Özgül, Ahmet Kocaosmanoğlu, Mustafa Karayel, Ercan Sokulluoğlu, Murat Arslan, İbrahim Özcan ve Raşit Zeki'den sonra davada yargılanan sanık sayısı dokuza yükseldi. Bolu Özel İdare depolarından hortumlandığı tespit edilen 45 bin 633 litre mazotun bugünkü rakamlarla değeri 182 bin Türk lirası değerinde.

www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
  • KONTROLDEN ÇIKAN TIR ŞARAMPOLE YUVARLANMAKTAN SON ANDA KURTULDU
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.