VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da kaç kanser hastası var?

26 Nisan 2012

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Bolu'da 177 kişinin kanser hastası olduğu ortaya çıktı.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Bolu'da 177 kişinin kanser hastası olduğu ortaya çıktı. 2011 yılı verilerine göre 76 kadının ve 101 erkek vatandaşın kanser olduğu tespit edildi. İlimizde en çok görülen kanser vakalarının başında cilt kanseri gelirken ardından kolan ve mide kanseri sırlamada yerine aldı.Hastaların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Ekonomik zorluklar, aile içi şiddet ve aileden gelen genetikler başta olmak üzere bizleri kanser yapacak birçok etkenin var olduğu ortaya çıkarken, bilinçli tüketilen gıdalarında kansere yakalanmanın nedenleri arasında yer almakta. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre; ilimizde 2011 yılı içersinde kansere yakalanan kişi sayısının ve kanser hastalıklarının ne olduğu şu şekilde belirlendi. İlimizde 34 kişi cilt, 33 kişi kolon, 30 kişi mide, 10 kişi akciğer, 19 kişi mesane, 1 kişi karaciğer, 1 kişi pankreas, 2 kişi beyin, 7 kişi rektum, 1 kişi hodking lenfoma, 13 kişi meme, 6 kişi tiroid, 1 kişi serviks, 1 kişi uterus, 1 kişi vajen, 8 kişi endometrium, 1 kişi ozefagus, 1 kişi boyun, 1 kişi ince bağırsak ve 4 kişide bilinmeyen kanser hastalığına yakalanmış durumda.

ERKEKLERLER ÇOĞUNLUKTA

Yapılan istatistikî araştırmada 76 kadın ve 101 erkeğin kanser hastalığına yakalandığı belirlendi. Kanser önlenmesi konusunda erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Maalesef çağın en büyük hastalı kanser. Vatandaşların mutlaka 6 ayda bir doktora gidip mutlaka muayene olması ve kan tahlili yaptırmaları gerekir. Kanserde erken teşhis çok önemli. Hastalığa müdahalede erken teşhiste çok önemli rol oynamakta.Stresten uzak durulmalı ve tükettiğimiz gıdaların sağlıklı olup olmadığına da çok dikkat edilmeli. Her kanser ölümcül olacak diye bir kural yoktur. Tıp son yıllarda çok ilerledi ve birçok kanser hastalığı tedavi edilmekte. Kanser oldum, bir kenara çekilip, sonumu bekleyeyim demekte bir o kadar yanlıştır” diyerek vatandaşları uyardı.

Kaynak: www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.