VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'a isyan mı başladı?

26 Nisan 2012

*** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Teşkilatı’nda kalenin ağzı iyiden iyiye karıştı. CHP Bolu Milletvekili ...

*** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Teşkilatı’nda kalenin ağzı iyiden iyiye karıştı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın teşkilatına hakim olamadığı kulislerde konuşuluyor. Bu durum merkez ilçe kongresi ve il kongresinde gün yüzüne çıktı. Özcan, zamanında kendisinin delege yaptığı partililerin büyük bir kısmına söz geçiremez hale geldi.

*** CHP Bolu Merkez İlçe Kongresi’nde Tanju Özcan’ın desteklediği Suat Turpcu’nun seçimi kaybetmesi il kongresi öncesinde Tanju Özcan için tehlike çanlarının çalmasına neden olmuştu. İl kongresinde de Özcan’ın desteklediği Fügen Kara’nın, Hüseyin Ekrem Serin’e karşı sadece 1 oyla kazanması Tanju Özcan’ı kara kara düşündürmeye başladı. Özcan, kendisinin desteklediği adayın açık ara farkla seçimi kazanacağını düşünüyordu.

Tanju Özcan’ın il kongresi öncesinde blok liste ile seçime gidilmesi yönünde fikir beyan etmesi ve ardından gelen muhalif sesler yüzünden geri adım atması sonrasında il kongresinin Özcan’ın beklediği şekilde geçmeyeceğinin habercisi gibiydi.

BU İSİMLER NASIL BİR ARAYA GELDİ?

Partinin ağabeyleri sayılabilecek eski Belediye Başkanları Necdet Gören, Yüksel Ceylan, eski il başkanları Cahit Çıngı, Süha Alparslan, Nihat Başer, Tanju Özcan’a karşı kutsal ittifak kurarak il kongresinde Hüseyin Ekrem Serin’i desteklediler. İsmini yazdığımız bu isimlerin birbirleriyle arasında problemler olduğu da kamuoyunda bilinen bir gerçek. Peki CHP’nin içindeki bu isimleri Tanju Özcan’a karşı bir araya getiren durum neydi?

GELENEKÇİ HAREKATI

Tanju Özcan milletvekili seçildikten sonra partide ilk önce merkez ilçe başkanlığı daha sonra da il başkanlığı seçim süreci başladı. Uzun yıllar sonra ilk kez Tanju Özcan’sız bir seçim ortamı yaşanacaktı. Partililer Özcan’dan tarafsız olmasını istiyor ve birlik beraberliği sağlamasını bekliyorlardı. Aslına bakarsanız bu seçimler tamamen önümüzdeki yerel seçimlere endeksliydi. Çünkü gelenekçi diye tabir edebileceğimiz ve başını eski İl Başkanı Cahit Çıngı’nın çektiği grup belediye seçimlerinde kendi içlerinden bir adayı göstermenin gayreti içine girdiler. Bu aday da kamuoyunda sıkça dile getirilen Cahit Çıngı’dan da başkası değil. Yerel seçimler öncesinde gelenekçi kanada karşı yenilikçilerde boş durmadı. Mehtap Özcan Mısırlıoğlu yenilikçilerin adayı olarak gösterilmeye başlandı. İşte tam da bu noktada Tanju Özcan tarafsız kalamayınca karşısına büyük bir cephe açtı. Partinin ağabeyleri, genç isimlerin bu kadar öne çıkmasını ve etkili olmasını kabul edemediler. Gelenekçilere göre, herkes sırasını beklemeliydi.

TANJU ÖZCAN ŞAŞKINA DÖNDÜ

Bu çekişme CHP Bolu İl Başkanlığı Kongresi’nde tekrar gün yüzüne çıktı. Tanju Özcan, kadın aday Fügen Kara’yı açık bir şekilde desteklerken, birbirleriyle sorunları olduğu bilinen eski toplar bir araya gelerek Hüseyin Ekrem Serin’in yanında yer aldılar. Seçim sonuncunda Fügen Kara seçimi 1 oy farklı kazandı kazanmasına ama Tanju Özcan bu sonuç sonrasında şaşkına döndü. Çünkü partiye kendisinin kayıt ettiği delegeleri Tanju Özcan’ın sözünden çıkarak karşı cepheye akın ettiler. Aslında Fügen Kara’nın seçimi 1 oyla kazanması Tanju Özcan’ın suyu ısınıyor mu? Sorusunu akıllara getiriyor. Normal şartlarda Milletvekili Tanju Özcan’ın desteklediği bir ismin açık ara önde gitmesi beklenmez miydi?

İSYAN KAPIDA

CHP Bolu teşkilatında Tanju Özcan isyanı başlamıştır. Bu isyanın ne kadar devam edeceği veya Tanju Özcan’ın partinin içindeki huzursuzluğu nasıl önleyeceğini ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, CHP yerel seçimlere 1,5 sene olmasına rağmen birlik beraberlik içinde giremeyeceğidir. Her zamanki sosyal demokrat kavgaları seçim zamanlarında gün yüzüne çıkacaktır.  Bekleyip göreceğiz…

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.