VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çaresizce bekliyorlar...

19 Nisan 2012

Kıbrıscık’ta bulunan Çökeler Köyü’nde çıkan yangının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen alevler hala sönmedi. Evleri ...

Kıbrıscık’ta bulunan Çökeler Köyü’nde çıkan yangının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen alevler hala sönmedi. Evleri yanan köy halkı devletten yardım bekliyor. Yaşlısı genci yangının ilk gününde gördükleri yardım elinin devam etmesini istiyorlar. Ev yapılmasını ve yalnız bırakılmamak tek dilekleri.

Kıbrıscık’ın Çökeler köyünde dün öğle saatlerinde şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direğinin devrilmesi sonucu çıkan yangında çok sayıda ev, ahır, samanlık ve büyükbaş hayvanlar yanarak telef olmuştu. Yangının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen alevler hala dinmedi. Çökeler Köyü’nde dumanlar tüterken, evleri yanan aileler geceyi komşularında geçirdi. Büyük kaybın yaşandığı köyde yangının ardından sessizlik hakim oldu. Şiddetli fırtınanın da etkisiyle alevlerin bütün köyü sarması sonucu evi, ahırı ve samanlığı yanan Fadime Güneç (42) geceyi uykusuz geçirdi. Evleri yandığı için üzgün olduklarını söyleyen Güneç, “Ne diyeyim. Her şeyimizi kaybettik. Bütün yetkililer yangın sırasında köye geldiler. Bütün komşulardan, devletten yardım bekliyoruz. Hiç uyumadık. Geceyi komşularımızın evinde geçirdik” dedi.

DUMANLAR HALA YÜKSELİYOR

Yangının ardından Çökeler Köyü adeta yasa büründü. İtfaiye ekiplerinin sabaha kadar nöbet tuttuğu bölgede hala dumanlar yükseliyor. Yangında evini ve hayvanlarını kaybeden Şevki Aydoğan da ev istediklerini söyleyerek, “Yardım beklemekten başka çaremiz yok. Başka ne bekleyelim. Yangın önce samanlıktan çıktı. Rüzgarın da etkisiyle her yeri sardı. Geceyi komşularda geçirdik. Ev istiyoruz” diye konuştu. Çökeler Köyü’nde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra acı bilanço da netleşti. Yangında Kemal Güneç, Ramazan Aydoğan ve Şevki Aydoğan’a ait evler yanarken, 7 samanlık, 4 ahır ve dört büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.

2 yorum yapılmış
  • some1
    18 Nisan 2012 • 11:00
    çıkan yangında evlerini barklarını hayvanları kaybeden insanların 'devletimiz bize ne verirse Allah razı olsun. Allah devletmizi başımızdan eksik etmesin' demeleri bir büyüklüktür. Bu memlekette hala böyle büyük ve güzel insanların yaşadığını görmek bana mutluluk veriyor.
  • hikmet gülen
    18 Nisan 2012 • 11:00
    değerli hemşerilerim sizlerin acınızı tahmin edebiliyorm.siz gururlu ve onurlu hemşerilerime büyük geçmiş olsun diyor allahtan sabır diliyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.