VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan Konyaspor maçının peşini bırakmıyor...

16 Nisan 2012

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Boluspor Konyaspor maçından sonra yaşanan olayları ve Konyalı ...

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Boluspor Konyaspor maçından sonra yaşanan olayları ve Konyalı Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın peşini bırakmıyor. Özcan düzenlendiği basın toplantısında, “Ben Konyalı hem AKP’li hem de CHP’li vekillerle karşı karşı karşıya geldim. Bolu’nun AKP’li vekilleri neden susuyorlar. Mehmet Baykan maçtan önce neden Bolu'ya geldiğinin hesabını verecek” dedi.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip Üyesi Tanju Özcan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a sert tepki göstererek, “Konyalı olan Mehmet Baykan müsabakadan 2 gün önce hangi sıfatla geldiği belli değil ama Bolu’ya gelmiş ve kimseye haber vermemiş. Ne Vali’nin ne Belediye Başkanı’nın ne de milletvekillerinin haberi var. Birileri ile çeşitli temaslarda bulunmuş. Bende bunu ister istemez soruyorum. Bunların cevaplarını istiyorum. Kafamızda şüphe kalmasın” dedi. 

 “MAÇTAN ÖNCE BOLU’YA NEDEN GELDİN?” 

 Tanju Özcan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın neden Boluspor Konyaspor maçından önce Bolu’ya geldiğini ve kimlerle görüştüğünü açıklaması gerektiğini ifade ederek, “Bu süreci incelediğimizde insanın midesini bulandıran ve bu işin altında başka şeyler var mı sorusunun sorulması gerektiğini gördüm. TBMM’ye sunduğun önergede de bu soruları sordum. Konyalı Mehmet Baykan’ın 3 ayrı görevi var. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi, hem de Gençlik ve Spor bakanının Spor Genel Müdürü. Mehmet Baykan Konyalı. Aynı zamanda Konyaspor’un aktif üyesi ve geçmiş yıllarda başkan yardımcılığı yapmış. Mehmet Baykan müsabakadan 2 gün önce hangi sıfatla geldiği belli değil ama Bolu’ya gelmiş ve kimseye haber vermemiş. Ne valinin ne belediye başkanının ne de milletvekillerinin haberi var. Birileri ile çeşitli temaslarda bulunmuş. Bende bunu ister istemez sordum. Bunların cevaplarını istiyorum. Kafamızda şüphe kalmasın” diye konuştu.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

CHP Milletvekili Özcan ayrıca, “Bu soruları sorunca Konya ayağa kalktı. Konya’daki değişik siyasi partilere mensup milletvekilleri bu konunun gündeme gelmesinden çok rahatsız oldular. Şahsıma yönelik çok ağır hakaretlerde bulundular. Konyaspor başkanı o kadar rahatsız olmuş ki TRT’de ağza alınmayacak, hatta o kanalın kapatılmasına sebebiyet verecek kadar ağır hitamlarda bulundu. Konyaspor başkanı ve Konyalı siyasetçileri rahatsız eden konu ne? Benim Bolu milletvekili olarak, Bolu’da yaşayan, Boluspor’a gönül veren bir siyasetçi olarak bu soruları sormamda Konyalı arkadaşları rahatsız eden ne var? Mehmet Baykan’ı neden bu kadar koruma altına alma ihtiyacı duyuyorsunuz? Bu soruların cevaplarını istiyorum. Bunun peşini bırakmayacağım” dedi.

“BOLUSPOR’UN HAKKINI YEDiRMEYECEĞİM”

Özcan sözlerine şöyle devam etti;

 “Boluluların oyunu alarak meclise gitmiş bir kişi olarak şartlar ne olursa olsun Boluspor’un hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağım. Siyasi bedeli ne olursa olsun buna hazırım. Kimlerle karşı karşıya gelmem gerekirse onlarla da karşı karşıya gelirim. Konyalı CHP’li milletvekili ile AKP’li milletvekilleri ile karşı karşıya gelmeye hazırım. Bolu’nun AKP’li vekilleri neden susuyorlar. Boluspor’un geçmişte siyaseten çok hakkını yediler. Siyaseti spora alet ettiler. Bundan sonra siyasetin Boluspor’un hakkını yemesine izin vermeyeceğim.”

3 yorum yapılmış
  • Remzi KIRICI
    15 Nisan 2012 • 11:00
    Belki de bu Konya milletvekilleri Boluspor-Konyaspor maçını izlemediler. söylemeleri gereken:" TBMM de konu araştırılır, bir haksızlık varsa, gereği yapılır" demeleri gerekirken kişiler peşin kararlarını vermişler. Bu durumda TBMM de hangi konu görüşülürse görüşülsün doğruyu bulmak mümkün mü? Konya'nın AKP ve CHP milletvekilleri, valisi, iş adamları, belediye başkanı vb. hepsi tek vücut, Bolu'da aynı durumu göremiyoruz. Konya CHP milletvekili Atilla Kart'a sormak gerekir.Bu maçı izlediz m? İzledinizse anlayabilecek spor bilgisine sahip misiniz? Mehmet Baykan'ın Bolu'ya hanki görev için geldi? Görüşmesi gereken yetkililerden önceden randevu aldı mı? Bu kişilerle görüşmüş mü? Niçin Hüseyin Sabancı 29 maçın 4ünde Konya maçlarına verilmiş? Sayın Kart siz sadece malum partinin milletvekilleri gibi bir bölgenin mi milletvekilisiniz, yoksa Türkiye milletvekilimisiniz?
  • dursun Öztürk
    15 Nisan 2012 • 11:00
    SAYIN VEKİLİM KONU SİYASET DEGİL KONU BOLUSPOR BU KONUDA SİZE GERCEKDEN ÇOKKKK TEŞEKÜR EDERİM SİZİN GİBİ DİYER VEKİLERİMİZ DE HAKIMIZI YIYEN SİMSARLARLA MUCADELE ETSELER EZİLEN TARAF OLMAYIZ SİZE BIR KERE TAHA TEŞEKÜRLER. VE BOLU HALKIDA BUNU BIR KENARA YAZACAKDIR GÜNÜ GELDİGİNDE OY İSTEMEYE GELEN BİZİ BOLUYU TEMSİL EDEN VEKİLERİMİZE KIRMIZI KARTI GÖZTERECEKDİR..
  • mansur abak
    16 Nisan 2012 • 11:00
    sayin vekilim bu konuya duyarli kaldiginiz icin te$ekkürlerimi sunuyorum.umarim duyarli olu$unuz siyasi cikar amacli degildir.futbolda pis kokular teneffüs ediyorum.fakat gel görki burasi türkiye dayisi olan köprüyüden kar$iya gecer olan gene boluspora gönül verenlere olur.dolayisiyla bu ara$tirmadan boluspor adina olumlu sonuc cikmaz.$ayet bunun tersi olursa boluya gelir sizi tebrik eder Ya$ca benden kücük olmaniza ramen ellerinizden öperim.HADiN GÖREYiM SiZi!!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.