VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Meclis Başkanı Abant'tan yargıyı uyardı...

14 Nisan 2012

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekili davasında yargının hukuk çerçevesinde hareket ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekili davasında yargının hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, "Artık bu dava bir an evvel sonlandırılmalıdır. Hem yargılayanlar hem de bu süreci merak edenler hukuk çerçevesinde kalmak zorundadır" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında düzenlenen "Yeni Anayasada Bilişim ve Haberleşme Özgürlü Sempozyumu", Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Oteli'nde başladı. Sempozyumda konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek yargının kararları hızlı vermesi ve tutuklu vekiller davasının bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirtti.

YARGIYI UYARDI

Soruşturmaların ve kovuşturmaların hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini söyleyen Cemil Çiçek, "Bu süreçleri hukuk çerçevesinde soğukkanlı, sağduyulu ve Türkiye'nin uluslararası taahhütlerine, altına imza koyduğu sözleşmelere de bağlı kalarak sonlandırmamız gerekiyor. Soruşturmaları, kovuşturmaları hukuk çerçevesinde yapmalıyız. Hem yargılayanlar hem de bu süreci merak edenler hukuk çerçevesinde kalmak zorundadır. Bunun da altını çiziyorum" diye konuştu.

TUTUKLU VEKİLLER

Tutuklu milletvekilleri davasının bir an evvel çözümlenmesi gerektiğini ve bunun en çok kendisinde sıkıntıya neden olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu davaların uzamış olması, beraberinde başlıca sorunları getiriyor. Zaten yeteri kadar sorunumuz var. Davalar uzadıkça en başında siyasi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları yaşayanların başında da meclis başkanı olarak ben geliyorum. Hala tutuklu milletvekilleri konusu var. Bir an evvel neticelenmesini istiyoruz. Yargı yoluyla konunun çözümü ne olacaksa olsun. Aylarca süren bu soruşturmalar siyasi gerilimlere, siyasi bir kısım değerlendirmelere konu olunca da biz hukuki bir konuyu siyaseten tartışan bir toplum haline geliyoruz. Onun da beraberinde getirdiği birçok sıkıntı var. Onun için bu konuların hukuk çerçevesinde bir an evvel sonuçlandırılması, Türkiye'nin yararına olacaktır. Türkiye'nin dış itibarı açısından, demokratik göstergeler açısından önemi büyüktür. Siyaset kurumu, yeni bir anayasayı yapmak mecburiyetindedir. Yeni bir anayasayı yapamayacağımızı düşünmek bile istemiyorum. Bu, siyaset kurumuna ciddi bir itibar kaybı yaşatacaktır. Bu bizim borcumuzdur, alacaklı ise millettir. Bu millet alacağını iyi takip eder."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.