VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da yıkılacak kaç bina var?

14 Nisan 2012

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de 15 milyon eski binanın bulunduğunu ve binaların yıkılacağını ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de 15 milyon eski binanın bulunduğunu ve binaların yıkılacağını söyledi. Bayraktar, “20 yıl içinde hepsini yıkacağız. Büyük bir bölümü İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bolu, Bursa gibi deprem kuşağında olan illerimizde. Beklemeye tahammülümüz yok" dedi. Bolu’da yıkılacak kaç bina var? Sorusu yeniden gündeme geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’de 20 milyon yapı stoku var. 9 yılda 5 milyon konut yaptık. 15 milyon eski konut var. Bunlardan 8- 8.5 milyonu bir süre daha idare eder ama 7 milyonu mutlaka yenilenmeli. Bunlar deprem bölgesinde olan ve dayanıklı olmayan binalar. Bunların büyük bir bölümü İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bolu, Bursa gibi deprem kuşağında olan illerimiz. Beklemeye tahammülümüz yok" diye konuştu.

“20 YILDA YIKACAĞIZ”

Mülkiyet hakkının kutsal olduğuna değinen Bayraktar, “Ancak yaşama hakkı daha da kutsaldır. Bu çerçevede bir yasal düzenleme yapıyoruz. Herkesin bu kentsel dönüşümü kucaklaması lazım. Şimdi bize siz kentsel değil rantsal dönüşüm yapıyorsunuz diyorlar. Rüyaya göre amel etmeyi bırakın artık. Üretim odaklı bir inanç doğrultusunda, canlar yok olmasın düşüncesi ile bu işe sarılırsanız bereketi kendi içerisinden çıkar. Bunların yanında da cesur olmamız lazım. Ben çok bilgili bir adam değilim. Bir iki özelliğim var. Biri cesur, heyecanlı ve titiz olmam. Ama diğer taraflarda eksiğim. O eksiklerimi de arkadaşlarla ortadan kaldırıyorum. Kentsel dönüşümün içerisinde hepimiz pay alacağız. İnşaat sektörü yeniden canlanacak. Yurt dışında yaptığımız işlerden çok daha fazla para kazanacağız. Çok daha fazla döviz gelecek. Riskli 7 milyon civarındaki o salaş, kaçak binayı, 20 yıla kadar söküp atacağız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.