VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

28 Şubat yargılanıyor!

12 Nisan 2012

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 31 adreste arama yapıldı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 31 adreste arama yapıldı. Emekli Orgeneral Çevik Bir gözaltına alındı. Konuyu değerlendiren Bülent Arınç gözaltı süreçlerinde yargının çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.Aramalar bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de 31 adreste arama yapıldı.

28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir evinin aranmasının ardından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Ankara'ya gönderilecek.

Gözaltına alınan diğer komutanların ise Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ve Emekli Tuğgeneral İdris Koralp olduğu öğrenildi. Bu isimlerin evlerinde de arama yapıldı.

Aramaların gerekçesinin, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin oluşturduğu Refahyol hükümetinin görev yapmasını engelleyerek darbe yapmaya teşebbüs olduğu öğrenildi.

EMEKLİ TUĞGENERALİN EVİNİN ÖNÜNE AMBULANS GELDİ 

Evinde arama yapılan ve hakkında gözaltı kararı olan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı sırasında Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısıydı.

Arama sırasında Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın Ankara Birlik Mahallesi'ndeki evinin önüne ambulans geldi.

Kılıçarslan'ın oturduğu Çağıl Apartmanı'nın önünde duran ambulanstan bir doktor inerek binaya girdi. Yaklaşık yarım saat içeride kalan doktor, daha sonra ambulansla evin önünden ayrıldı.

Çevik Bir'in İstanbul'daki evindeki aramaya savcı da bizzat giderek eşlik etti. 

Emniyet yetkilileri, aramaların AİHM kurallarına uygun yapıldığını belirtti.

NUH METE YÜKSEL: "EVİMDE ARAMA YOK"

Dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında da gözaltı kararı olduğu iddia edildi. Ancak Yüksel yaptığı açıklamada, evinde arama yapılmadığını belirtti.

Nuh Mete Yüksel, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturması kapsamında evinde arama yapıldığı iddialarına ilişkin, “Bana intikal eden bir şey yok. Evimde arama da yok” dedi.

HAMSİCİ'DEN AÇIKLAMA

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi.

ARINÇ: "YARGI ÇOK ÖZENLİ OLMALI"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise konuyla ilgili gazetecilerin sorularına şu cevabı verdi: "Süreci hepimiz özenle takip etmeliyiz. Meclis’te bütün partilerin iştirakiyle darbeleri araştırma komisyonu kuruldu. Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Artık darbe dönemlerinin geride kaldığına hepimiz şahidiz. Yargı bu süreçte çok özenli olmalıdır. Özellikle gözaltı sürecinde vatandaşlarımızın bazı keyfiliklerle karşılaşmaktadırlar. Vicdanları kanatacak olaylarla karşılaşmamalıyız."

ÇEVİK BİR 2009'DA DA İFADE VERMİŞTİ

Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli Orgeneral Bir'in ifadesini 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı. 

BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA

Başsavcı vekili Hüseyin Görüşen yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"31 adreste arama yapılıyor, 31 gözaltı kararı var. 3 kişi yurtdışında olduğu için gözaltı işlemi yapılamadı. 2 şüphelinin avukat olması nedeniyle savcının nezaretinde arama yapılıyor. Gözaltındakilerin cumartesi günü adliyeye getirilmesi bekleniyor."

TÜMGENERALİN BAĞ EVİ ÇİLİNGİRLE AÇILDI

Milli Güvenlik Akademisi’nin eski komutanı Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk’ün, Niğde’nin Altunhisar İlçesi’ndeki bağ evinde arama yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı, polis ve jandarma sabah saatlerinde Altunhisar İlçesi’nin İstiklal Caddesi’ndeki elma bahçesi içindeki bağ evine geldi. Evde kimse olmadığı için bağ evinin kapısını çilingir aracılığıyla açtıran görevliler bahçeye girdi. Ardından da açık bırakılan pencereden, çatısında Türk Bayrağı çekili olan 2 katlı binaya giren görevliler içerde buldukları anahtarla giriş kapısını açtı. Cumhuriyet Savcısı ve polis, evde yaklaşık 1 saat arama yaparken çevrede de güvenlik önlemi alındı.

Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk’ün bulunmadığı evde yapılan aramanın ardından tutanak düzenlendi. Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.