VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bahar geldi, bu uyarılar çok önemli

11 Nisan 2012

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, bahar aylarına girdiğimiz vatandaşları uyararak, “Bazı insanlarda canlılık, ...

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, bahar aylarına girdiğimiz vatandaşları uyararak, “Bazı insanlarda canlılık, bazı insanlarda ise yorgunluk ve halsizlik olabilir. Endişe etmeyin” dedi. 

Bahar aylarına girdiğimiz ilk günlerde insanların halsizlik ve yorgunluktan dert yanması sıkça görülebilen bir rahatsızlık haline geldi. Bolu İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, “Bahar aylarında özellikle romatizma, astım, kalp ve hipertansiyonu bulunanlar daha da dikkatli olmalılar. Astım ve saman nezlesi, bahar mevsiminde en çok şikayetçi olunan rahatsızlıkların başında geliyor. Bu hastalıkların en sık gözlenen belirtileri ise burun akıntısı, hapşırma, öksürme ve nefeste tıkanmadır” dedi.

“Basit gibi görünen ancak kronikleşmesi durumunda ciddi tehlikelere yol açabilecek olan bahar hastalıkları aslında basit birkaç yöntem vasıtasıyla önlenebilir” diyen Arık, şöyle devam etti; “Bu dönemde alışılmış olan uyku düzeninizde ani değişiklikler yapmayın. Yatış kalkış saatlerinizi birden bire değiştirmeyin. Hayatınıza, giyiminizin mevsim şartlarına uygunluğuna ve beslenmenize dikkat edin. Baharın başlamasıyla birlikte vücudun daha çok vitamine ve minerale ihtiyacı olduğunu unutmayın. Özellikle B ve C vitaminleri içeren sebze ve meyveler yemeye çalışın. Günde ortalama 2 litre su için. Her gün sabahları en az 15 dakika yürüyün.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.