VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kanserojenli borular artık yok....

5 Nisan 2012

Bolu Belediyesi halkın sağlığını ön planda tutarak yıllardır içme suyu şebekesinde kullanılan ve kanserojen madde ...

Bolu Belediyesi halkın sağlığını ön planda tutarak yıllardır içme suyu şebekesinde kullanılan ve kanserojen madde içeren asbest boruları devre dışı bıraktı. 2 Milyon TL'lik yatırımla PE 100 borular döşenmeye başladı.

Bolu'yu daha iyi yaşanabilir bir kent yapmak için kolları sıvayan Bolu Belediyesi, yıllardır halkın sağlığını tehdit eden asbest boruları tarihe gömdü. Yaptığı yeni yatırımlarla kentin içme suyu şebekesinde yıllar önce döşenen ve kanserojen etkili asbest boruları polietilen borular ile değiştiren belediye, kısa sürede 2 Milyon TL yatırım yaparak 110 kilometrelik içme suyu şebekesini yeniledi.

 

AMERİKA’DA YASAKLANDI

Amerika'da 50 yıl önce yasaklanan ve Türkiye'de de 20 yıldan bu yana yasak olan asbestli boruların insan sağlığını tehdit ettiği için çalışma başlatan Bolu Belediyesi, şehrin bütün içme suyu şebekesini yeniledi. Asbest liflerinin kolaylıkla suya geçebilmesi ve halk sağlığına verdiği zararı göz önünde bulunduran belediye, su kayıplarını azaltmak, önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek su sıkıntısını önlemek için polietilen borular için yatırım yaptı.

BÜYÜK TEHLİKE

Şehirlerin en büyük sıkıntılarından birisi olan altyapı çalışmalarına da bu sayede katkı yapan Bolu Belediyesi, içme suyu şebekesi için boru tercihi yaparken kentin birçok özelliğini göz önünde bulundurdu. Kanserojen etkili asbest boruların yerine yaklaşık 100 yıla kadar ömrü olan, paslanmaz, esnek, kimyasallara karşı dirençli ve özellikle de birinci derece deprem bölgesinde olan Bolu için yumuşak zemin ve deprem bölgelerinde emniyetle kullanılabilen PE 100 borularını tercih etti.

“BOLU HALKINA HERŞEYİN EN İYİSİ LAYIK”

Halkın sağlığını korumak ve ileride yaşabilecek su sıkıntılarına karşı yatırım hamlesi yaptıklarını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Yıllardır altyapı sorununun çözülemediği kentimizde bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizi ve halkımızın sağlığını yıllardır tehdit eden asbestli boruları tamamen kaldırdık. 110 kilometrelik içme suyu şebekesini komple yeniledik. Artık polietilen borularla halkımızın sağlığı güvende. 2 Milyon TL'lik yatırımla içme suyu şebekemizi komple yeniledik. Bolu halkına her şeyin en iyisine layık” dedi.

4 yorum yapılmış
  • Esra Yildiz
    4 Nisan 2012 • 11:00
    Tozdan akciger kanseri olacagiz .Bilgilerine sunun lutfen ,ilgilenirlermi bilmem...Gunesi balcikla sivamasinlar...
  • fatih
    5 Nisan 2012 • 11:00
    ilk cümlede yazdığğın eleştiri ile son yazdığın atasözü gazeteciliğine yakışmıyor Esra.ben ce 2.si doğru ... Doğum yapmak için bile anne ne sancılar çekiyor. Bu yatırımlar için de bazı sancılar olacak eelbet...
  • Esra Yildiz
    5 Nisan 2012 • 11:00
    Fatih bey ben gunesi balcikla sivamasinlar atasozunu farkli bakis acimla yazdim .Bu atasozunun anlamini bilirim merak etmeyin.Dusunulmeden uygulanan projeler, biri bitmeden biri baslanan...Bu atasozunu Bolunun 15 yil geriye gittigini savunarak IMKANSIZ bu sehrin duzelmesi anlaminda kullandim. ... Siz merak etmeyin ?Ben atasozu de bilirim,kelimeleri nerede kullanacagimida... Boluyu gorup boyke konusmak ...
  • özgür
    5 Nisan 2012 • 11:00
    evet tozdan ne boğaz kaldı nede burun.Öksürükten bi hal olduk.Çocuklarımızı dışarıya çıkartamıyoruz.Ayrıca kazılan yerler kapatılırken ardından hemen asfalt atılamazmıydı.Tıpkı gelişmiş şehircilik yapılarında olduğu gibi..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.