VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Teşvikte yine umduğumuzu bulamadık...

5 Nisan 2012

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Teşvik Paketi'nde Bolu, Çanakkale, Adana, Kayseri, Sakarya gibi sanayi devi illerin ...

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Teşvik Paketi'nde Bolu, Çanakkale, Adana, Kayseri, Sakarya gibi sanayi devi illerin yer aldığı 2'nci bölge de gösterildi. 6'ıncı bölgede SSK işveren payından, SSK işçi payından ve gelir vergisi stopajından kurtulacak olan yatırımcıların karşısında Bolulu yatırımcı Yeni Teşvik Paketi'nden de beklediğini bulamadı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da Yeni Teşvik Paketi'ni açıkladı. Yeni paket 4 ana bileşenden ve 6 bölgeden oluşacak. Yatırımın hangi bileşende yer aldığına, büyüklüğüne ve bölgeye göre farklı teşvikler söz konusu olacak. Ancak stratejik yatırımlar adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5'inci bölge desteklerinden yararlanabilecek. Yeni sistemle, cari açığın azaltılması amacıyla ithalat bağımlılığı yüksek olan ara malı ve ürünlerin yatırım ve üretiminin artırılması hedefleniyor.

Başbakan'ın açıkladığı Yeni Teşvik Paketi; Genel Teşvik Uygulamaları, Bölgesel Teşvik Uygulamaları, Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki ve Stratejik Yatırımların Teşviki'nden oluşuyor. Erdoğan'ın açıkladığı verilere göre Bolu; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya, Çanakkale, Aydın, Denizli, Isparta, Konya, Adana ve Kayseri'nin de içinde bulundu 2'nci Bölge de kendisine yer buldu.

Yeni Teşvik Paketi'nden en büyük kazanımı ise 6'ıncı bölgedeki Doğu Anadolu Bölgesinin bir bölümü ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamı iller elde etti. Altıncı bölgede asgari sabit yatırım tutarının üzerinde gerçekleştirilecek yatırımlar, sektör ayrımı yapılmaksızın bölgesel desteklerden yararlanacak. Bu illerde yatırım yapacak olanların ödemeleri gereken sigorta primi, işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden tutarı 10 yıl süreyle, yatırımların organize sanayi bölgelerinde yapılması halinde ise 12 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak.

Bolulu yatırımcı ise kentinin Yeni Teşvik Paketi'nde 2'inci Bölge de gösterilmesi sebebiyle umduğunu yine bulamadı. Başbakan'ın açıkladığı yeni teşvik sistemi, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya konulacak.

4 yorum yapılmış
  • melungeon
    5 Nisan 2012 • 11:00
    ee.az bile size 3.3.diye bağırdığınız vekiller nerde...
  • sercan
    5 Nisan 2012 • 11:00
    Tabi olmaz Türkiyenin en zengin ili bolu gözüküyor.
  • timur eraslan
    5 Nisan 2012 • 11:00
    allah aşkına bu zamana kadar boluya ne kadar yardım yapılmışta bundan sonra yapılmasını bekliyorsunuz.bolu her yönden ben geri kalmış bir ilim diye bağırıyor ama duyan yok değil 3 vekil 33 vekil bile olsa olmaz oturun oturduğunuz yerde.biz ancak vekil şakşakçılığı yaparız.
  • Fatih
    10 Nisan 2012 • 11:00
    Kişi başına düşen milli gelirde 1. sırada yer alıyoruz. 1. bölgede olmadığımıza dua edin.. Bolu o kadar da geri kalmış bir yer değil tavukçuluk ve nakliye sektörünün kazancı çok yüksek dolayısıyla çok zengin gözüküyoruz normal olarak...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.