VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Allah bir daha o günleri yaşatmasın"

4 Nisan 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 12 Eylül'de sağ-sol çatışmasını yaşamış biri olarak bugün üniversitelerde karşıt ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 12 Eylül'de sağ-sol çatışmasını yaşamış biri olarak bugün üniversitelerde karşıt iki grup arasında en küçük bir kavga duyduğunda içinin cız ettiğini belirtti. Darbecilerin bugün yargılanıyor olmasını ülke için bir arınma süreci olarak değerlendiren Yılmaz, 12 Eylül dönemi için "Allah bir daha o günleri yaşatmasın" dedi. 12 Eylül döneminde 'Sakarya Grubu' olarak bilinen ve içlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu Milli Talebe Birliği üyelerinden Alaaddin Yılmaz dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İNSANLARIN BİRBİRİNİ ÖLDÜRMESİ SAĞLANDI”

O dönemde yaşanan sağ-sol çatışmaların nasıl başladığını anlatan Yılmaz, "Bazen sol gruplarla ülkücüler çatıştı, bazen de ülkücülerle sol gruplar çatıştı. 12 Eylül'e giden süreç çok sıkıntılı oldu. İhtilalin hazırlıkları aşamasında Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçirildi. Üniversitedeki öğrenciler değişik kamplara bölündü, asker ve polis bölündü, birbirine karşı düşman edildi, insanların birbirini öldürmesi sağlandı. Televizyonlarda haberleri izlerken şu okulda şu kadar adam öldü diye dünyada eşi benzeri olmayan bir mezalim yaptırıldı. Tüm bunlar 12 Eylül ile beraber aniden kesiliverdi."

“TÜRKİYE’NİN ÇİVİSİNİ ÇIKARTTILAR”

12 Eylül öncesinde her yerde sıkıyönetimler olduğunu, yaşanılanlar bir anda kesilebiliyorsa neden bu kadar insanın ölümüne seyirci kalındığını soran Yılmaz, o döneme dair ilginç bir anısını şöyle anlattı: "Bir gün bizim dernekten halı çalındı. Bu halıyı kim çaldı diye çok araştırdık, ama bulamadık. Sonra öğrendik ki, adını MHP davasından duyduğumuz Hicabi Koçyiğit diye bir adam gelmiş çalmış. Bir yerde ülkücü olarak gelip solculara baskın yapmış. Diğer tarafta solcu olarak gelmiş ve ülkücülerle vuruşmuş. Bizim halımızı çalmış. Bunları şimdi değerlendiriyoruz. Birileri Türkiye'nin çivisini çıkartmak için müthiş gayret etmiş."

“O SİLAHLAR NEREDEN GELDİ”

Fakir bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bir gün elimi parkemin cebine attım, iki tane silah, ikisine de mermi sürülü. Şu an soruyorum, bu silahlar nereden geldi? Hala bilmiyorum." ifadelerine yer verdi. 

 Ülkenin geçtiği dönemi şu anda yorumlayabildiklerini vurgulayan Yılmaz, o dönemin acılarını hissedebildiğini şu sözlerle anlattı: "Bu dönemde kullanıldığımızın farkındayız. Allah'a binlerce şükür ki bulunduğumuz grup olarak ölme ve öldürme işlerine girmemiş olmamızın huzurunu yaşıyoruz. Ama kavga gürültü ve baskın diyorsanız onların hepsini de yaşadık. Hepsinin çilesini çektik. O sıkıntılı dönemde birbirlerine karşı kendilerini test eden arkadaşlardan bir yapımız var ki, biz hala o arkadaşlarımızla çok ciddi olarak birbirimize saygılıyız ve sevgiliyiz. Birbirimize güveniriz. Hanımlarımız bile bu diyalogumuzun neden bu kadar sağlam olduğunu kavrayamamıştır. Gerçekten o dönemin şartları içerisinde birbirini test etmiş, birbirine güvenmiş ve sırtını dönmüş bir yapımız var. O yapı hiç kayıpsız olarak bizi sonuna kadar götürmüştür."

1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    4 Nisan 2012 • 11:00
    bak işte bunda haklı.herkeste silah kabadayılık. ne bu ya...bak en iyi yaptıklarıda .şerefsiz mafyacıların. kökünü kurutması oluyor az kaldı.aslında birde idam edebilse birtane olavak iktidar....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.