VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu İl Sağlık Müdürü'nden Kanser Haftası Açıklaması

4 Nisan 2012

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, 1 ila 7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser ...

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, 1 ila 7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser Haftası nedeniyle basın açıklaması yaparak, vatandaşları kanser hastalığına karşı zaman kaybetmeden tedaviye davet etti.

Türkiye'de özellikle meme ve rahim ağzı kanserinin erken tanısı konusunda Ulusal Tarama Programları'nın mevcut olduğunu belirten Mahmut Arık, kanserden korunmanın, kanserin tedavisinden daha önemli bir husus olduğunu söyledi. Kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade eden Arık, "Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğünün yanında bıraktığı sakatlıklar ile de çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadele de en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır" dedi.

Dr. Mahmut Arık, Bolu'da kanserin erken teşhis edilebilmesi için merkezler olduğunu söyleyerek, "Artık Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kapsamında kanser tarama programları ile pek çok ilimizde olduğu gibi Bolu'da da erken dönemde kanser vakaları tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra eğitim yoluyla halkın bilinçlenmesi, kanserden korunma, kanserin önlenmesi ile kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları da uygulayan KETEM'lerin kanserle mücadele de katkıları oldukça büyüktür. Bolu KETEM yeni yüzü, eğitimli personeli ve teknolojik donanımı ile Bolulularımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Merkezimizin başarılı çalışmaları sayesinde ilimizde pek çok kanser türü erken teşhis ile tanınıp tedavi edilebilecektir" diye konuştu.

Kanserin önemli bir hastalık olduğunu ve korkuyla yaşanamayacağını vurgulayan Arık, şunlar söyledi; "Erken teşhis ve tedavi alanlarında son yıllarda büyük gelişmeler yaşanmıştır. Kanserden yüzde 43'e kadar varan oranlarda korunabilir ve erken teşhis ile tedaviden olumlu sonuçlar alınabilir. Bunun için yapmanız gereken; kendinizde kanser belirtilerinden fark ettiğinizde zaman kaybetmeden bağlı bulunduğunuz aile hekiminize veya Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezimize başvurarak kanser kontrol hizmetlerimizden yararlanmak olacaktır. Erken teşhisin bu kadar önemli olduğu bir hastalık için zaman kaybetmeye değmez, korkuyla yaşanmaz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.