VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu Komando Tugayındaki askerin örnek davranışı

2 Nisan 2012

Haber ilimizde haftalık olarak yayın yapan Bolu Havadis Gazetesi’ne ait. Öncelikle gazete yetkililerini böyle bir ...

Haber ilimizde haftalık olarak yayın yapan Bolu Havadis Gazetesi’ne ait. Öncelikle gazete yetkililerini böyle bir habere imza attıkları için kutluyoruz.

Olay Gerede ilçemizde yaşıyor. Belli ki kışın Gerede dağlarında tatbikat yapan Bolu Komando Tugayımıza ait bir gurup asker kar yağışının şiddetini arttırması sonrası Mehmet Günçiçek isimli vatandaşın Karasu Ağalan yaylasında ki evine sığınıyor.

Burada ısınmak için sobada odun yakan askerler ısındıktan sonra yayla evinden ayrılıyorlar. Evden ayrılırken eve 10 TL para ve bir karton parçasına şu yazılı notu bırakıyorlar. “Ben Bolu Tugay Personeliyim. Hava kar yağışlı, fırtınalı ve soğuk olduğundan ben ve bir askerim evinizde 2.5 saat konakladık. Sobanızda 8-10 tane küçük odun yakarak ısındık. Her şeyi ilk haliyle bıraktım. 10 TL’de para bıraktım. Hakkınızı helal edin.”

 İŞTE BOLU HAVADİS GAZETESİ’NİN HABERİ

Geçen hafta havaların açmasıyla birlikte Karacasu Ağalan Yaylasındaki evini kontrol etmeye giden Mehmet Günçiçek masanın üzerinde bir not bulur. Notta şu cümleler yazmaktadır; “Ben Bolu Tugay Personeliyim. Hava kar yağışlı, fırtınalı ve soğuk olduğundan ben ve bir askerim evinizde 2.5 saat konakladık. Sobanızda 8-10 tane küçük odun yakarak ısındık. Her şeyi ilk haliyle bıraktım. 10 TL’de para bıraktım. Hakkınızı helal edin.”

Yoğun geçen kış koşullarında vazife başında olan Bolu Dağ Komando Tugayında görevli bir asker soğuktan donmamak için Karacasu Ağalan Yaylasında bir eve sığındı.

Evde bulunan odunlardan birkaç tane yakıp ısınan asker, ev sahibine durumu anlatan ve cep telefon numarasının bulunduğu bir not ile 10 TL para bırakarak helallik istedi.

Eşimle birlikte oturup ağladık

Yayla evinde bulduğu notla gazetemize gelen Mehmet Günçiçek konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Notu okuyunca eşimle birlikte oturup ağladık. Lakin parayı görünce üzüldüm. Benim üç oğlum var ve ben bu vatana üç tane asker yetiştirdim. Bugün Allah bana yine bu vatana hizmet etme şansı vermiş ve o askerler soğuktan benim evime sığınmışlar. Ben o parayı nasıl alırım. O paraya hiç dokunmadık ve olduğu yerde duruyor. O ev ve yakılan odunlar askerlerimize nasıl ana sütü gibi helalse o parayı almakta bana o derece haramdır” ifadelerine yer verdi.

Türk Ordusunun askerini herkes tanısın

Fırtına ve soğuktan donmamak için yayla evine sığınan meçhul askeri evinde ağırlamayı çok istediğini belirten Mehmet Günçiçek; “Ben o askere ulaşıp, onunla tanışmak istiyorum. Evimde ağırlayıp ona hizmet etmek istiyorum. Bu benim için ibadetlerin en büyüğüdür. Bugün güç sahipleri ihalelerle ve haksız kazançlarla ceplerini doldururken Kahraman Türk Ordusunda görevli bir askerin kul hakkından nasıl korktuğunu ve bu ordunun nasıl askerler yetiştirdiğini herkesin görmesini istiyorum” dedi.

 İŞTE BİR KARTON PARÇASINA YAZILAN O NOT

5 yorum yapılmış
  • fatih şahiner
    1 Nisan 2012 • 11:00
    türk askerinin yaptıgı bu davranısı canı gönülden tebrik ediyorum .
  • uludağ
    1 Nisan 2012 • 11:00
    Helal olsun sana evlat adammışsın...Herkes keşke sen gibi olsa
  • Fuat Bayramoğlu
    1 Nisan 2012 • 11:00
    Merhaba. Muhteşem davranış ve örnek bir olayla karşı karşıyayız. Bunu ancak Türk oğlu Türk olan bu Milletin evlatları yapar. Çok duygulandım.Allahüteala bu davranışı sergileyen Mehmetçiklerimizi Cennette Resule ve sevilen Allah ostları Evliyalara komşu olmasını nasib etsin Haber nedeniyle Gazetenizi tebrik ederim.
  • ahmet ULUTÜRK
    2 Nisan 2012 • 11:00
    haberi yeni okudum.ağlıyorum.ALLAH bu kardeşimizi ve bunun gibileinin ömrünü bereketli eylesin.gazetenizi tebrik ederim.inşaallah ulusal basındada haber olur.örnek bi davranış.MEMMETÇİĞE BU YAKIŞIR.
  • Selahattin ANILGAN
    5 Nisan 2012 • 11:00
    ÖNCELİKLE BEN BU ASKERİMİZİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM. BENDE BOLU KOMANDO TUGAYINDA GÖREV YAPTIM VE HİÇBİR ZAMAN ASKERLİĞİM SÜRESİNCE KUL HAKKI YEMEDİM. BU HASSASİYETTE AİLE TERBİYESİNDEN VE ALLAH KORKUSUNDAN.GERÇEK TÜRK ASKERİ HİÇBİR ZAMAN HARAM YEMEZ YİYEMEZ.....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.