VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Fen Lisesi proje yarışmalarında bölge ikincisi oldu

27 Mart 2012

Bolu Fen Lisesi, TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında Ankara'da yapılan bölge finallerinde bölge ...

Bolu Fen Lisesi, TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında Ankara'da yapılan bölge finallerinde bölge ikincisi oldu.

Bu yıl 43'ncüsü düzenlenen 'TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması' sona erdi. Bolu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Beyza Alkan ve Merve Akçay 'ın danışman öğretmen Pınar Karakaş Sarı'nın yönetiminde hazırladığı "Besi Hayvancılığında sık kullanılan Monensin ( Monensin Sodyum, Karoban) antibiyotiğinin Egeria densa (Hydrocharitaceae) ve Heterocypris incongruens (Ostracoda, Crustacea) üzerine etkileri" adlı Biyoloji projesi ile Ankara'da yapılan bölge finallerinde ikinci oldular. Bolu'yu ve Bolu Fen Lisesi'ni başarı ile temsil ederek büyük bir başarıya imza atan öğrenciler Beyza Alkan ve Merve Akçay ile danışman öğretmen Pınar Karakaş Sarı, Müdür Başyardımcısı Dursun Çelik ve Okul Müdürü İbrahim Doğan sevinçlerini İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ile paylaştılar.

Milli Eğitim Müdürü Alpdoğan, öğrencileri tebrik ederek, "Bolu Fen Lisesi eğitimde başarının lokomotifliğini yapan güzide bir okulumuzdur. Başarılarınız ile bizleri gururlandırıyorsunuz. Geçen sene OYAK Matematik Olimpiyatları'nda 2'nci olduğunuzu, 20. MEF -EBAV Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri yarışmasında finale kaldığınızı biliyorum. Bu başarılarınızdan dolayı öğretmenlerinizi ve sizleri kutluyorum. Bundan sonra da bizleri alıştırdığınız bu başarılarınızın, artarak devam etmesini sizlerden bekliyorum" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.