VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bu röportaj çok konuşulacak...

24 Mart 2012

Boluspor Yönetim Kurulu’nun emektar yöneticilerinden, taraftarından basınına kadar her kesimin saygı duyduğu Osman Gürsoy, Bolu ...

Boluspor Yönetim Kurulu’nun emektar yöneticilerinden, taraftarından basınına kadar her kesimin saygı duyduğu Osman Gürsoy, Bolu Şampiyon Dergisi’ne çok dobra açıklamalar yaptı. Bu röportajı mutlaka okuyun. İlk kez bir yönetici hangi konularda hata yapıldığını açık bir dille ifade etti.

 

Gürsoy’un en dikkat çekici sözleri, “Necip Başkan Mayıs’ta yüzde doksan bırakır. Ama ben başkan olamam. Boluspor Başkanı’nın kulübe çok şeyler vermesi gerekli. Maddi birikimim yeterli değil. Başkan olacak adamın 12 trilyonluk bir finansmanı halletmesi lazım. Ben bunu beceremem. Öyle iki-üç trilyon borç verip sonra geriye almak bir başkana yakışmayacak şey. Ayrıca bu kadar yeter, yıllardır görevdeyiz, çok yoruldum. Özcan Kızıltan’ın getirilmesi kesinlikle hataydı. Cihat Arslan'a da bir konudan dolayı çok kırgınım” oldu.

Yeni gelecek başkanın çok güçlü olması lazım…

 

Başkanlık için gönlümden geçen isimler Abdullah Abat ya da Nejat Öztürk…

 

Devre arası kampa gittim, takıma baktım, “Eyvah” dedim, çünkü hiç ışık yoktu”

 

Başkanın yenilgiden sonraki istifa açıklaması hataydı…

 

“Yönetim istifa” bağırışlarına çok kırıldım. Yıllarca bu takıma yaptıklarımızın karşılığı bu mu olmalıydı…

 

Özcan hocayla kan uyuşmazlığı oldu. Cihat Hocaya kırıldım…

 

Recep Aydoğanlı’ya tepki gösterenler onu tanımıyorlar.

 

 

Başkan Necip Çarıkçı Mayıs’ta görevi bırakacağını açıkladı. Siz devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Başkan yüzde doksan bırakır. Kongre sürecine girilir. Talipler çıkar ve yönetim değişir. Şu anki mevcut yönetimdeki bir çok arkadaşımızın dinlenmek istediğini biliyorum. Ben de artık bırakmaktan yanayım. Yeter artık, yıllardır görevdeyiz. Bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Ama belli olmaz tabii ki. Gelen baskılar insanı görev yapmaya zorluyor.

Bolupor Başkanı olma zamanınız gelmedi mi?

Benim kafamdaki Boluspor Başkanlığı başka bir şey. Boluspor Başkanı’nın Boluspor’a olarak çok şey vermesi gerekli. Sadece manevi destek vermek yeterli değildir. Maddi olarak destek vermek de gerekir. Ben maddi olarak buna hazır olmadığımı düşünüyorum. Benden geçti artık başkanlık falan.

Her gelen başkan maddi olarak çok şeyler vermiyor…

Evet vermiyor. Bu yüzden de olmuyor ya. Benim başkanlığa bakış açım farklı. Yani Boluspor’a 2 trilyon, 3 trilyon kredi açıp sonra o krediyi geriye almak bir başkana yakışmayacak bir hareket. Boluspor Başkanı’nın bu gün Boluspor’a ya yüklü olarak para toplaması lazım, ya da para vermesi lazım. Ben para toplayamam bu yüzden de para vermem gerekli. Şu anki başkan da sağolsun çok iyi para topluyor. E haliyle de kendisinin çok fazla para vermesi gerekmiyor. O yüzden ben Boluspor’da başkan olmayı düşünmüyorum. Eğer bu şekilde yüklü paralar verebilecek durumum olsa Boluspor’un başına geçmek bana onur verirdi.

Yönetimdeki herkes başkanlık yapmak ister ama burada o işe hazır olabilmek çok önemli. Maddi ve manevi olarak hazır olmak gerekli. Şu anda Boluspor’un bütçesi 8 trilyon. Boluspor’un şu anda 4 trilyon civarında da borcu var. Borçla birlikte toplamda 12 trilyona yakın para gerekli. Boluspor’un başına geçecek adamın da bu paranın büyük bir bölümünü finanse etmesi gerekli. Bunu reklamdan alacak, yöneticiden alacak, naklen yayından alacak oradan buradan alacak. Ama 10 trilyonun üzerinde bir bütçeye gelen başkanın da çok güçlü olması lazım. Dediğim gibi ya vereceksin ya toplayacaksın. Benim toplama özelliğim yok o yüzden vermem gerekli.

Mevcut yönetim gittikten sonra sizce yeni başkan kim olmalı?

Ben onun için şu an bir şey söyleyemem. Gönlümden geçen isim şu anki Boluspor’un Başkan Yardımcılığını yapan biri olabilir. Abdullah Abat olabilir. Ya da Nejat Öztürk olabilir. Bence ikisi de olabilir.

Peki siz o yönetimde yer alır mısınız?

Ben onlara da dedim, artık benim sürem doldu diye. Baskılar sonucu yapıyoruz. Ben bu sene de gelmeyecektim ama baskılar sonrası gelmek zorunda kaldım.

Sizce bu sene nerede hata yapıldı?

Hoca!

Sezon başında mı sonrasında mı?

İkinci gelen hoca takım içindeki uyumu, idmanları sağlayamadı. Ben kampa gittim bir baktım ‘Eyvah!’ dedim. Çünkü hiçbir şey göremedim.

İkinci gelen hoca mı hataydı?

İkinci hocanın getirilmesi hiçbir zaman hata olmaz. Ama ikinci defa getirilen hocanın ne alacağı, ne vereceği, ne getirip ne götüreceği önemli. Bank Asya’da oynuyorsanız Cafercan ya da onun tipinde oyuncuya ihtiyacınız var. Bence bu oyuncudan ne Cihat hoca ne de Özcan hoca faydalanamadı. Cafercan ya da onun tipindeki oyunculardan bahsediyorum. Duran topları kullanabilecek topu oyuna sokabilecek oyuncular her takıma lazımdır. Başta Boluspor’a böyle bir oyuncu lazımdı. Ama olmadı. Faydalanılmadı. Kendisi de kalmak istemedi zaten. Ama oyuncuyu takıma bağlayacak kişi teknik direktördür. Hocalarımız bunu başaramadı. Orhan Ak, Veysel, Veli, Cemil gibi kafa toplarına hakim oyuncularınız varsa bunlara bu ortayı yapacak oyuncuya da ihtiyacınız var. Bizimde en büyük eksiğimiz bu. Şu anda Ferhat Kiraz var. Bütün bu işler onun üzerine biniyor. O da ne kadar dayanabilir. Onun da sonuçta bir yorulma süresi var.

İkinci hocada hata yapıldı mı diyorsunuz?

Yani, evet. Özcan hocayla kan uyuşmazlığı oldu. Cihat hoca biraz da kendisi gitmeyi istedi. Talihsiz bir açıklama yaptı. O açıklama yönetim kurulunu rencide etti.

Peki o süreçte siz hiç hata yaptık dediniz mi?

Biz hocaya karşı bir şey yapmadık. O dönem ne basının ne de taraftarın hocaya karşı bir tepkisi vardı. Sadece onun açıklama yapması yeterli oldu. Ama ben burada en son oynadığımız Göztepe maçından sonra Cihat Hoca’nın yaptığı o hareketi onun ne adamlığına ne insanlığına hiç yakıştıramadım.

Hangi hareketi?

Ellerini havaya kaldırıp ‘İlahi adalet’ diye bağırmasını yakıştıramadım. Hatta ben maçtan önce yanına gittim görüştüm. Hatta gittiğimde giyiniyormuş hemen geldi ‘Osman ağabey sen çağırdıktan sonra eyvallah her yere geliriz’ dedi. Şakalaştık falan. Nasılsın iyi misin konuştuk. Ama bana göre o hareket ona yakışmadı. O’nun burada sevmediği adamlar varsa onun sevdiği ve onu seven adamlarda var. Boluspor camiası ona ne yaptı. Boluspor aldı onu Bank Asya’da teknik direktörlük görevine getirdi. Bana göre onu burada seven kişilere karşı yanlış bir hareketti. Sevenlerine karşı yapılmış bu hareket çok yanlıştı.

Sizce Göztepe maçının hemen ardından istifa ettik demek doğru mu?

Biz de insanız sonuçta. Hata yapabiliriz. Uzun yıllar Bolupor’da başarılar yakalamış bir başkan ve yönetim kurulu. Bence burada tartışmamız gereken taraftarın yönetimi istifaya davet etmesi doğru bir hareket mi? Boluspor yönetim kurulu ne yaptı da istifaya davet ettiler. Bu takımın ilk altı iddiası devam ediyor, ilk iki iddiası devam ediyor, kupa da oynuyor. Takımı belirli yerlere getirilmiş takımdan sonra yönetimi istifaya davet etmek bana ağır geldi.

Peki hata mıydı?

Evet, tabii ki hata. Ama sonra başkanın aldığı bu karar yönetici arkadaşlar tarafından kabul edilmedi.

O anda neler hissettiniz? Fotoğraflarda çok sert bakışlarınız vardı…

Yok öyle bir şey yok. Şimdi taraftarlar maçtan sonra soyunma odasının önüne gelip “Yönetim istifa” diye bağırırsa ya da futbolcu aleyhinde laflar söylüyorlarsa bunlar çok şık şeyler olmuyor. Vermiş olduğunuz emekleri düşünüyorsunuz. ‘Biz ne yaptık, neden buradayız, amacımız ne’ gibi sorular geliyor aklınıza. Ama orada bana göre çok acımasız davranıldı. Biz de gereğini yaparız.

Size göre Boluspor’un yeri Lig B midir yoksa Süper Lig mi?

Orada yanlış anlaşılma var. Necip Çarıkçı Süper Lig’de başkan olmak istemez mi? Orada sadece yanlış anlaşılma var. Orada para yok pul yok anlamında söyledi onu. Boluspor’un çok fazla borcu var. Bunlar da insanı geriyor. Sırt reklamı vereceğiz dediler gelmedi. Şort reklamı vereceğiz dediler o da gelmedi. Bir sürü gelmedi. E o arada transfer yapıldı, oyuncuların paraları var. Bu da insanı ister istemez geriyor. Başkan Bolu’nun bu kadar maddiyatı var anlamında söyledi. Yoksa herkes Süper Lig’de başkan olmak ister.

Recep Aydoğanlı için neler söylemek istersiniz?

İnsanlar Recep Aydoğanlı’yı tanımadan kulaktan dolma bilgilerle hakkında bir takım şeyler konuşuyorlar. Recep yıllar önce Boluspor’a gelmiş biri. Yeniçağalı zaten. Orada kampa katıldı. Sonra Kocaeli’ye gitmiş spor camiası ile iç içe olan bir arkadaşımız. Bana göre kişiliğinde, insanlığında, adamlığında hiç kötü bir söz duymadım. Bu camianın içinde çok da sevilen biridir. Bana göre Recep’i tanımıyorlar. Tanısalar bu yorumu kimse yapmaz. Daha sonra bu sene yanılmıyorsam oğlu menajer oldu. Bu da doğal bir şey. Sınavı kazanarak oldu. Recep’in bu camiada tanıdığı bir çok isim var. Bana göre Recep’e söylenen sözlerin bir çoğunda doğruluk payı yok. Bana göre dürüst, kişilikli iyi bir arkadaşımız.

Sizce bu kulüpte görev almalı mı?

O kendisinin kararı. Alır ya da almaz kendi bileceği bir şey.

Transferler hep para için yapıldı. Ama sadece 1 tane oyuncudan para kazandık…

Şimdi bu sene bakarsanız bir sürü oyuncu var. Hakan Arslan var, Gençer var, Savaş var. Ben savaşı alırken bu sene için değil önümüzdeki sene için aldığımızı söyledik. Sonra Vedat var. ama bana göre Bolusporlu futbolcular yeterli desteği bulamıyorlar. Taraftardan gereken destek gelmiyor. Tabii ki herkes yazı yazacak ama bu kadar da ucuz olmamalı bence. Ama Boluspor’un gerçek sahibi taraftarların bunu hatırlaması ve destek vermesi gerekli.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.