VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Türk'ün Nevruzu işte böyle kutlanır

22 Mart 2012

Seben'de yaklaşık 150 yıldır devam eden Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde Seben İlçesine bağlı ...

Seben'de yaklaşık 150 yıldır devam eden Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde Seben İlçesine bağlı Alpagut Köyü'nde kutlandı.

Nevruz kutlamalarına Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Alper Balcı ve Belediye Başkanı Süleyman Özbağ katıldı. Tören köyde saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Nevruz ateşinin yakıldığı törende Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ örs üzerinde çekiçle temsili demir dövdü. Binlerce kişinin katıldığı Nevruz bayramı etkinlikleri yaklaşık 3 saat sürdü.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Nevruz geleneğinin Seben'de yaklaşık 150 yıldır devam ettiğini anımsatarak, ''Seben kent merkezindeki ve köylerde yaşayan Sebenliler Alpagut köyünde bir araya geliyor. Nevruz Bayramı kapsamında köyde çeşitli etkilikler düzenleniyor ve vatandaşlarımız doyasıya eğleniyor'' dedi.

Nevruzun baharı müjdelediğini kaydeden Özbağ, Nevruz bayramından sonra yaylalara çıkışların başladığını anlatarak, ''Nevruz bayramından 18 gün sonra köylüler yaylara göç etmeye başlar. Göçlerin ardından yaylar canlanır'' diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.