VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Şeytanlık yapıyorlar"

22 Mart 2012

Ömer Sayın'ın AK Parti İl Başkanlığı’na yönelik olumsuz eleştirilerde bulunduğu iddiasıyla günlerdir hakkında haberler yayınlanan ...

Ömer Sayın'ın AK Parti İl Başkanlığı’na yönelik olumsuz eleştirilerde bulunduğu iddiasıyla günlerdir hakkında haberler yayınlanan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, suskunluğunu Sayın'ın Belediye'ye yaptığı nezaket ziyaretinde bozdu. Yılmaz, iddiayı gündeme getiren yerel basın kuruluşları için “Şeytan” benzetmesi yaptı. Başkan Yılmaz,

“Allah cini ve meleği yattığı gibi şeytanı da yaratmış. Öyle olunca da bizim verdiğimiz beyanı çevirip provokatif amaçlı kullananları şiddetle kınıyorum” dedi.

18 Mart'ta yapılan Ak Parti İl Başkanlığı 4'üncü Olağan İl Kongresi'nde seçilerek yeniden İl Başkanı olan Ömer Sayın, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte nezaket ziyaretleri çerçevesinde dün Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Sayın'ın il başkanlığı hakkında, “Ben Ömer Sayın'la bu işin yürümediğini kendisine de, milletvekillerine de söylemiştim. Buna rağmen Ömer Sayın yeniden seçilmiştir. Buna saygı duymak durumundayız” ifadelerini kullandığı iddia edilen ve günlerdir haber sitelerinde bu yönde haberleri yayınlanan Yılmaaz ile iddiaların hedefindeki isim Ömer Sayın'ın bu görüşmesi merak ve heyecanla bekleniyordu. İlk dakikalarından itibaren son iki gündür Bolu gündemini meşgul eden bu iddiaların gölgesinde gerçekleşen ziyaret, Yılmaz ile Sayın'ın birbirlerine yönelik övgü dolu sözleriyle gerçekleşti.

“BASIN SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITIYOR”

Ziyaretin bu açıklamalarla biteceğinin düşünüldüğü sırada konuşmaya başlayan Başkan Yılmaz, günlerdir Bolu yerel basınının ve kamuoyunun gündemini oluşturan ve Ömer Sayın ile kendisini yakından ilgilendiren haberlere değindi. Yılmaz, “Ben Ömer Sayın'la bu işin yürümediğini kendisine de, milletvekillerine de söylemiştim. Buna rağmen Ömer Sayın yeniden seçilmiştir. Buna saygı duymak durumundayız” ifadelerini yalanlayarak, kendisini savundu. Yılmaz, haberi yayınlayan ve internet sitelerinde yer veren basın kuruluşlarına adeta yaylım ateşi açarak, sert ifadeler kullandı.

GAZETECİLERE ŞEYTAN BENZETMESİ

Yılmaz, Bolu basınının yapısına yönelik eleştiriler getirdiği konuşmasında, ağır ithamlarda bulunarak, “Gazetecilik namus ve etiğini insanları birbirine düşürme malzemesi olarak kullanan bir yapı var Bolu'da. Bugüne kadar ben hiçbir zaman saldırgan bir üslup içerisinde olmadım. Bize saldırılar oldu, biz onlara sadece cevap verdik. Saldırı bizden hiç gelmedi. Basındaki bazılarını çok açıkça ifade etmeye çalıştım; Hadım, papaz ve provokatörler var dedim. Yani bir şeyleri ifade etmek için mesleğinizi kullanabilirsiniz.

Meslek etiği ve namusunu provokatörlük üzerine kurmuş olabilirsiniz. Bizse bunlardan hoşlanmıyoruz. Bu tür provokatörlerin en az inmesi, hatta hiç olmamasını istiyoruz. Ama insan yapısı içerisinde maalesef, Allah cini ve meleği yattığı gibi şeytanı da yaratmış. Öyle olunca da bizim verdiğimi beyanı çevirip provokatif amaçlı kullananları şiddetle kınıyorum. Benimle bundan sonra görüşecek olanlar provokatörlük yapacaklarsa, hiç gelmesinler.Eğer ben bir konuda bir şey söyleyeceksem, bunu düzenleyeceğim basın toplantısında açıkça söylerim. Herhalde bugüne dek söyleyeceklerimi söylemekten çekinmediğimi herkes öğrenmiştir. Bolu boşuna provokatörlük yapmanın anlamı yoktur. Kimse gazetecilik, namusunu, şerefini provokatörlük olarak yürütmesin! Bu sözlerimi genel olarak ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“YENİ PROVOKATÖRLER KİM?

Yılmaz, açıklamalarının devamında da aynı sert üslubunu koruyarak yaptığı konuşmada ise, “Bolu'da hadım, papaz ve provokatörler vardı, bunların sayılarının artmasını istemiyoruz. İnsanları birbirine düşüren yapıların Bolu'da olmamasını istiyoruz. Bu şeytani bir yapıdır. Ama Allah şeytanları da yaratmış. Bu şeytanların minimize olmasını istiyoruz ama buna rağmen yeni provokatörler çıkacaksa da onlara karşı tavrımız çok açık ve nettir” ifadelerine yer verdi.

1 yorum yapılmış
  • Ertuğrul Turan
    22 Mart 2012 • 14:00
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.