VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Sizin dikili ağacınız var mı?

18 Mart 2012

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, muhalefetin eğitim sistemine karşı tavrını sert dille eleştirerek, ...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, muhalefetin eğitim sistemine karşı tavrını sert dille eleştirerek, "Sizin işiniz gücünüz ön kesmek. Başka ne iş yaptınız. Dikili bir ağacınız var mı?" diye konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın 4.Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Bolu'ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 17 Temmuz Spor Salonu'nda yapılan kongreye yüzlerce kişinin alkışlarıyla girdi. Kongreye Bakan Nihat Ergün'ün yanı sıra, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İl Başkan Adayı İsmail Gezgin, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

"BUNLARIN BAŞKA İŞİ YOK" Muhalefetin işi gücü bırakıp ön kesmekle uğraştığını söyleyen Bakan Nihat Ergün, "Meslek liseleri köreldi. Meslek liselerinde öğrenciler azaldı. Öğrencilerin kalitesi zayıfladı. İyi öğretmenler meslek liselerinden kaçtı. Niye? Çünkü önünü kestiniz. İmam hatiplerin önünü keselim derken herkesin önünü kestiniz. Kardeşim, ne imam hatiplerin önünü kes ne başkasının. İşiniz gücünüz hep ön kesmek zaten. Başka bir işiniz yok. Onun önünü keselim, bunun önünü keselim. Siyasetin önünü keselim. AK Parti'nin önünü keselim. Ya siz bir gün de bir şeyin önünü açın. Memleketin bir noktasının önünü açın. Bir gün memleketin önündeki bir engelli kaldırın Allah'ınızı severseniz. Yok, böyle bir adet yok. Onun önünü keselim, onun önünü keselim. İlerler mi böyle memleket? Bir grup işi gücü bırakmış onun, bunun önünü kesmekle uğraşırsa bu memlekette ilerleme olabilir mi? Bu ön kesme devri AK Parti'yle beraber bitmiştir" şeklinde konuştu.

"DİKİLİ AĞAÇLARI YOK"

"Sizin bir dikili ağacınız var mı? Millet sizi niye iktidara getirsin" diyen Bakan Ergün, "Sonra bu millet bana niye oy vermiyor diyorsun. Niye versin? Niye sana oy versin bu millet? Sen halka yaklaştın mı? Halkın değerleriyle barışık mısın? Halka bir hizmetin oldu mu? Bir dikili ağacın var mı? Taş üstüne taş koydun mu? Yok. O zaman niye sana oy verecek, niye seni iktidara getirecek millet. Hala ön kesmekle meşguller. Nasıl bu eğitim sistemindeki değişikliğin önünü keselim. Çünkü bu sistemi talimatla onlar getirdi bunun için. Bu sistemi getirirken çok büyük akademik araştırmalar yapıldı da ondan sonra mı bu sistem geldi? Yok" ifadelerine yer verdi.

"MİLLET 12 YILA İTİRAZ ETMİYOR"

Eğitim sisteminin 8 yıl yada 12 yıl olmasına milletin itirazı olmadığını belirten Ergün, şöyle konuştu: "Eğitimin 8 yıl olmasına, 12 yıl olmasına milletin itirazı yok. Milletin itirazı dayatmalara, ön kesmelere. Şimdi biz 12 yıla çıkartıyoruz. Millet itiraz ediyor mu? Millet itiraz etmiyor. Niye; esneklik getiriyoruz çünkü. Zaten herkes çocuğun okutmak istiyor. 12 yıl değil 16, 20 yıl okutmak istiyor. Benim çocuğum üniversiteye gitsin diye uğraşmıyor mu herkes?"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.