VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Emniyetten öğrencilere madde bağımlılığı semineri

15 Mart 2012

Bolu Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğinde yapılan 'Umut Yolculuğu Projesi' kapsamında lise öğrencilerine madde ...

Bolu Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğinde yapılan 'Umut Yolculuğu Projesi' kapsamında lise öğrencilerine madde bağımlılığı semineri verildi.

İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminere lise iki ve üçüncü sınıflarda okuyan öğrencilerin yanı sıra bazı öğretmenler katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Başkomiser Şükrü Güler, slayt gösterisiyle öğrencileri bilgilendirdi. Seminerde madde bağımlılığının süreçleri, kanuna aykırılık durumu ve etkenleri ile korunma yolları anlatıldı. İstatistiklere göre, Türkiye'de her yıl yasa dışı madde kullanımının yükselişte olduğunu belirten Başkomiser Şükrü Güler, öğrencilere yasadışı madde kullanımı, satışı ve temin edilmesi konularında uzak durmalarını söyledi.

Sigara ve alkol tüketiminin madde kullanımın bir alt bölümü olduğuna dikkat çeken Şükrü Güler, şöyle konuştu: "Herkes içilen bir sigaranın ya da bir şişe biranın kendilerine zarar vermeyeceğini söyler. 'Bir kereden bir şey olmaz' demek o bağımlılığa ilk adımı atmaktır. Sigara ve alkol tüketmek de madde kullanımının alt safhalarıdır. Bu yüzden kendinizi bütün bağımlılık yapabilecek maddelerden uzak tutun"

Bazı tekstil firmalarının kıyafetler üzerine bastırdıkları resimlerin de vatandaşları yasa dışı maddelere yönlendirmede rolü olduğunu söyleyen Başkomiser Şükrü Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de yüzlerde tekstil fabrikası var. Bazı firmalar tişörtlere, badilere veya herhangi üst eşyalarına çeşitli ürünlerin resimlerini basıyor. Örneğin bir tişörtün üzerine basılan kenevir resmi de insanları uyuşturucu maddelere yönlendirebiliyor. Bunlara dikkat etmeliler" Seminerde uyuşturucu madde kullanan kişilerin psikolojik ve fiziksel görüntüleri de resimler halinde öğrencilere anlatıldı. Başkomiser Şükrü Güler, seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.