VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Pembe nüfus cüzdanı devri kapanıyor. Bolu pilot il

13 Mart 2012

CHP kanun teklifi verdi. Kadın erkek eşitliği için pembe renkli nüfus cüzdanının kaldırılması ve herkese ...

CHP kanun teklifi verdi. Kadın erkek eşitliği için pembe renkli nüfus cüzdanının kaldırılması ve herkese tek renk kimlik verilmesi istendi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan bir kanun teklifi ile, pembe renkli nüfus cüzdanlarının kaldırılması ve herkese tek renk nüfus kağıdı verilmesi istendi.

Nüfus Hizmetleri kanunda değişiklik öngören ve TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, ‘’Kadın erkek eşitliğini belirten her türlü siyasal ve sosyal değişiklikler, topluma yansıtılmalıdır. Doğuştan devlet eli ile kadın ve erkeğe farklı uygulamalar yapılması, eşitlik ilkesinin ruhuna aykırıdır’’ denildi. Kanun teklifi ile yasaya ‘’Bakanlık nüfus cüzdanının kapsamını şeklini ve ebadını belirlerken, cinsiyet farkını gözetmeyecek düzenlemeler yapar’’ maddesinin eklenmesi isteniyor. Teklif TBMM İçişleri Komisyonu ve Genel Kurulda ele alınacak.

Bugüne kadar nüfus cüzdanları 5 kez değişirken, İçişleri Bakanlığı da bu yıl içinde çipli yeni kimlik kartı sistemine geçmeyi hedefliyor. Bolu’da pilot olarak uygulanmaya başlanan yeni kimlik kartlarında, renk farkı bulunmuyor.  (Milliyet)

1 yorum yapılmış
  • Barış VELİOĞLU
    13 Mart 2012 • 14:00
    İyide neden mavi değil de pembe nufus cuzdanı tarih oluyor dedin gasteci arkadaş...yeni çıkan kimlikler mavi mi :D.....Haberi bir erkeğin yazdıgı ne kadar açık..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.