VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çin sarımsağını Taşköprü sarımsağı diye sattılar

10 Mart 2012

Bolu merkezinde faaliyet gösteren ülkenin önde gelen perakende marketler zincirlerinden birinde Çin sarımsağının Taşköprü sarımsağı ...

Bolu merkezinde faaliyet gösteren ülkenin önde gelen perakende marketler zincirlerinden birinde Çin sarımsağının Taşköprü sarımsağı adı altında satıldığı istihbaratını alan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın ihbarıyla harekete geçen Tarım Müdürlüğü ekipleri, markette denetim yaptı.

Edinilen bilgiye göre ildeki bir markette Çin sarımsağının Taşköprü sarımsağı adı altında satıldığı bilgisine ulaşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, konuyu eskiden Taşköprü Kaymakamı olan Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'yla paylaştı. Arslan ve Kartlı'nın girişimleri sonucu Bolu Tarım İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Adı geçen markette kontrol yapan ekipler, iddia edildiği üzere markette 20 adet 250 gramlık fileler halinde üzerinde Taşköprü sarımsağı etiketi bulunan Çin sarımsağını ele

geçirdi. Bunun üzerine gerekli işlemleri başlatan yetkililer, Çin sarımsaklarının belli bir markayla Ankara ilinde paketlenmesi ve firma adreslerinin Ankara olması üzerine Ankara Tarım İl Müdürlüğüne firmaya cezai işlem yapılması konusunda yazı gönderdi. Ankara Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin ise, konuyu araştırıp sonuca vardıktan sonra cezai işlem uygulayacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "2010 yılında sarımsak üreticimizin hakkını koruyabilmek adına coğrafi işaret aldık ve her ne şekilde olursa olsun Çin sarımsağını Taşköprü sarımsağı adı altında sattırmayacağız. Bu konuda elimizden gelen gayreti ve özveriyi gösteriyoruz. Duyarlı bir vatandaşımızın konuyu bize iletmesi sonucu, Bolu Vali Yardımcımız Ahyan Kartlı Bey'in de desteği ile Çin sarımsağı satan ülkenin tanınmış perakende marketlerinden birinde denetim

yaptırdık ve Çin sarımsaklarının Taşköprü sarımsağı adı altında satıldığını tespit ettirdik. İlçemizde 3 bin 500 ailenin tek geçim kaynağı olan sarımsağı korumak bizim görevimiz" dedi.

Arslan ayrıca, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonrası ülke genelindeki büyük marketlerde denetim başlatacaklarını ifade etti.

3 yorum yapılmış
  • ARİFEMRE
    9 Mart 2012 • 13:00
    Ulusal marketleri savunan kendini bilmez çok bilmiş ukelalar, bu haber hepnize kapak olsun.. ulusal marketlerden yediğiniz kazığın ucu yalnızca bu kadarmı sandınız??... hadi hayırlı alışverişler.. :))
  • muhtar
    10 Mart 2012 • 13:00
    hangi marketmiş bilelim ona göre tavır alalım niye saklıyorsunuz
  • süleyman yüksel
    12 Mart 2012 • 14:00
    Market türküsü çağıran bu bizim milletimize bu az bile .Helal olsun milletimize kazık atan bu marketlere.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.