VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Dikkat!... Dikkat!...Yaz saati bir hafta öne alınıyor

9 Mart 2012

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan'da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri ...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan'da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulamasını öne alıyor. 31 Mart'ta başlayacak olan uygulama 25 Mart'a çekildi.

Yaz saati uygulaması 1 hafta öne alınıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ileri saat uygulamasına 25 Mart Pazar günü geçilmesi için tasarıyı hazırlayıp Bakanlar Kurulu'na gönderdi. Zaman'ın bakanlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saatlerin 1 saat ileri alınacağı 31 Mart tarihinin 1 Nisan'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavına denk geldiği için böyle bir uygulamaya gidiliyor. Böylece öğrencilerin saat karışıklığının neden olabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yaz saati uygulamasına 25 Mart Pazar günü geçmek için Bakanlar Kurulu'na kararname taslağı hazırladı. Taslakta, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin 25 Mart 2012 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınması, 28 Ekim 2012 tarihinde ise 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması bilgisine yer veriliyor. Normal uygulamada 31 Mart Pazar günü ileri alınacak saatlerin, 1 Nisan'da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için tarih 25 Mart'a çekiliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.