VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Belediye başkanı Baygın "Bu proje Gerede'nin çehresini değiştirecek"

5 Mart 2012

Bolu'nun Gerede ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilecek olan Arasta Projesi vatandaşlara tanıtılması için görücüye çıktı.

Bolu'nun Gerede ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilecek olan Arasta Projesi vatandaşlara tanıtılması için görücüye çıktı.

Gerede Belediyesi'nin uzun soluklu ve ilçenin çehresini değiştirecek Yeni Arasta Projesi görücüye çıktı. Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonun dolduğu toplantıda, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunması, projenin önemini gözler önüne serdi. Projenin tanıtım konuşmasını yapan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Yeni Arasta Projesi'nin 30 yıllık bir düşünce olduğunu belirterek, "Arasta Projesi'nde sistemimiz belli. Arasta'da dükkanların yıkımının ardından projemizde yer alan Alışveriş Merkezi türü binanın yapımına başlayacağız. AVAN projemizde alışveriş merkezi, dükkanlar, sinema salonları, restoran kafeler olacak. Arasta'daki mülk sahipleri ile önce AVAN projemizde yer alan dükkanlar karşılığında uzlaşma sağlamaya çalışacağız. Elbette uzlaşamadıklarımız da olacak. Bu durumda kamulaştırma yapacağız. Belli bir metrekare belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz metrekarenin altında arazisi olanlara yine arsa bedelini vereceğiz. Bugün Gerede için tarihi bir toplantıya imza attık. 2012 yılında Arasta ile ilgili tüm uzlaşma ve kamulaştırma işlemlerini bitirip arastayı yıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Bilgilendirme toplantısı başlamadan önce katılımcılara anket formu dağıtıldı ve çıkışta kapalı zarf içerisinde anket sandığına atılması istendi. Katılımcılar toplantıyı takip edip proje hakkındaki sunumu izledikten sonra kendilerine sorulan "Yeni Arasta Projesi'nin uygulanmasını istiyorum veya arastanın mevcut haliyle kalmasını istiyorum" sorusunu cevapladı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre 122 kişi projeyi onaylarken, 6 kişi ise arastanın mevcut haliyle kalmasını istedi. 15 kişi de bir görüş belirtmedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.