VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kızılay'ın cefakar kadınları

28 Şubat 2012

Kızılay Bolu Şubesi Kadın Kolları tarafından 2011 yılında 1275 öğrenciye yardım edilerek ihtiyaçları giderildi. Kadın ...

Kızılay Bolu Şubesi Kadın Kolları tarafından 2011 yılında 1275 öğrenciye yardım edilerek ihtiyaçları giderildi. Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Albayrak, "Yardıma muhtaç çocuklarımız varken evimizde rahat oturamıyoruz" dedi.

Yıllardır yardıma muhtaç insanların umudu olan Kızılay, geçen yıl binlerce çocuk ve aileye yardım eli uzattı. Bolu Kızılay Şubesi, gönüllü kadınların fazla olması nedeniyle 2011 yılının Mart ayında aldığı kararla Kadın Kolları Başkanlığı'nı kurdu. 18 Mart 2011'de kurulan Kadın Kolları, bir yıl boyunca çalışıp yardıma muhtaç insanlara el uzattı. Toplam 8 kadının gönüllü çalıştığı Kızılay Bolu Şubesi'nde yardım kolileri de kadınlar tarafından hazırlanıyor. Adresleri belirlenen aileler ve öğrenciler için hazırlanan hediye paketleri daha sonra ekipler tarafından ulaştırılıyor.

8 BAYAN ÇALIŞIYORUZ

Kızılay Bolu Şubesi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Albayrak, 2011 yılında 1275 öğrenciye yardım ettiklerini söyleyerek, "Biz burada gönüllü sekiz bayan çalışıyoruz. Haftanın belirli günleri dönüşümlü olarak buraya geliyoruz. Okullara giden, sevgi bohçalarını dağıtan bayanlarımız var. Aramızda paylaşıyoruz. Hafta içerisinde gelip hep birlikte yardım paketlerini hazırlayabiliyoruz. Emeklilerimiz var. Çalışanlarımız var. Kendi ailemizden çok zamanımızı buraya ayırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimiz var. Onların sezonu geçmeden yardımlarımızı dağıtmak istiyoruz. Biz buradayız" dedi.

VAN’A YARDIM GÖNDERİLDİ

Kadın Kolları olarak çay düzenleyip Vanlı depremzedelere yardım gönderdiklerini belirten Hatice Albayrak, şunları söyledi: "Kadın kolları olarak arkadaşlarımızla bir çay düzenledik. Bu çayın gelirini Van'da ihtiyacı olan ailelere gönderdik. Buraya Van'dan yaklaşık 200 kişilik aile geldi. Bunların sabah kahvaltısı, akşam yemeğini karşıladık. Ev ihtiyaçlarını karşıladık. Onlara kalabilecekleri evler hazırlandı."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.