VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'de yenilenen sosyal tesis ve uygulama oteli açıldı

23 Şubat 2012

Bolu İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve daha sonra üniversiteye devredilen Sosyal Tesis ve Uygulama ...

Bolu İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve daha sonra üniversiteye devredilen Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli, yenilenen yüzüyle yeniden hizmete açıldı.

Açılış öncesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Bakan Yardımcısı Fatih Metin'e üniversitenin logosunun bulunduğu el işlemeli çini tabak hediye edildi. Makam ziyaretinin ardından açılışın yapılacağı Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli'ne geçildi. Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli'nin girişinde gerçekleştirilen programa Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in yanı sıra Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, yöneticiler, iş adamları ve üniversite personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever İzzet Baysal'ı aramızdan ayrılışının 12. yıldönümünde büyük bir özlem ve minnetle andığını belirterek, "1993 yılında faaliyete geçen tesisin ilk tadilatı 1996 yılında İzzet Baysal Vakfı tarafından gerçekleştirilmiştir. Biz de İzzet Baysal'a ve onun eserlerine sahip çıkmanın bilincindeyiz ve bunu sözle değil eserlerine sahip çıkarak yapmak temel şiarımızdır. İşte bu eseri bugün giderleri üniversitemiz tarafından karşılanmak suretiyle iç donanımı yenilenen teçhizatıyla birazdan hep beraber yeniden hizmete açacağız" dedi.

Sosyal tesis hakkında bilgiler veren Hayri Coşkun, "Toplam 3 bin 370 metrekare alan üzerine kurulu olan tesiste üç özel, 54 normal oda bulunmaktadır ve toplam yatak kapasitesi 111'dir. Bina onarımı yapılırken, bina tamamen baştan aşağıya yenilenmiştir. Bütün bina zemininden tavanına kadar düzenlemiş, geniş ve ferah bir girişe kavuşturulmuş, binaya özel cam görünümlü hidrolik asansör yaptırılmıştır. Yapılan masrafların toplamı 1 milyon 875 bin TL'dir" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise üniversiteye her geldiklerinde gurur duyulacak olaylarla karşılaştıklarını ifade ederek, "Bunun için rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz. Her geçen gün daha iyi olabilmek için bir çaba sarf ediliyor. Bolulu olarak böyle bir üniversiteye sahip olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru da törende kısa bir konuşma yaparak, "Güzel bir olayla karşı karşıyayız. Üniversitemizin 20. yılında böyle bir tesisin kazandırılmasından dolayı katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Turizm alanı açısından da iyi bir uygulama alanı oldu. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise konuşmasında 'vefa'nın altını çizerek, "Bu açılış, vefanın değeri adına benim için önem taşıyor. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ederim. Bizim makamlarımız geçici, önemli olan arkada hoş bir seda bırakmak. Görevimizi getirirken de aynı mantalite ile çalışıyoruz. Bu anlamda Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizle ilgili isteklerimizde bizi hiç kırmadı. Sayın Bakanımızın destekleriyle çok önemli işlere imza attık. Değişen ve gelişen dünyada üniversitemiz de bu değişikliklere ayak uydurmaktadır. Biz de bu çalışmaların devamı açısında nöbeti diğer arkadaşlarımıza devrettik. Gelişmeler devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından yoğun katılımda bakımdan geçirilen sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.