VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ömer Sayın adaylığını açıkladı parti karıştı

22 Şubat 2012

  AK Parti Bolu İl Teşkilatı’nda 18 Mart’ta yapılacak kongre öncesinde aday olmayacağını açıklayan İl Başkanı ...

AK Parti Bolu İl Teşkilatı’nda 18 Mart’ta yapılacak kongre öncesinde aday olmayacağını açıklayan İl Başkanı Ömer Sayın, çark ederek, “Kongrede tekrar adayım” dedi. AK Parti'de güçler savaşı yaşanırken, Sayın’ın adaylığını açıklamasının ardından parti karıştı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, bir süre önce aday olmayacağını ancak teşkilattan baskı gelirse tekrar düşünebileceğini ifade ederek, parti tabanına mesajı göndermişti. İddiaya göre, Ömer Sayın AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun’un ısrarı sonrasında tekrar aday olmaya karar verdi.

ALİ ERÇOŞKUN FAKTÖRÜ

AK Parti’de geçmişte yaşanan güçler savaşı yeniden sahnelenmeye başlandı. Ömer Sayın’a karşı olan AK Parti’nin ağır isimleri 2014 yılında yapılacak seçimler öncesinde kan değişikliğinin faydalı olacağı görüşünde. Milletvekili Ali Ercoşkun ve ağırlığının fazlasıyla olduğu merkez ilçe teşkilatı Ömer Sayın’la devam edilmesi yönünde fikir birliğinde. İddiaya göre Ercoşkun, kongre tarihini de öne çekti. Ercoşkun Ömer Sayın’ın karşısına bir adayın çıkmasını da engellemek istiyor.

FATİH METİN FAKTÖRÜ

Kamuoyunun da çok iyi bildiği üzere genel seçimlerde Ömer Sayın’ın genel merkeze Fatih Metin’le başarılı olunmayacağı yönünde mektup yazdığı iddiası sonrasında, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin’in Ömer Sayın’la ikinci rauntta hesaplaşmaya hazırlandığı ifade ediliyor. Öyle ki, Fatih Metin’in genel merkeze, “Ömer Sayın’la 2014 seçimlerine giremeyiz” şeklinde fikir bildirdiği de kapalı kapılar ardında kunuşuluyor.

METİN YILMAZ FAKTÖRÜ

Genel seçimlerde adayların belli olmasından sonra ilk yaptığı açıklamasında, “Gönlümden geçen isimler aday oldu” diyen Ömer Sayın’a o günden bu yana kırgınlık yaşayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri ve AK Parti Bolu eski Milletvekili Metin Yılmaz’ın yakın çevresine, “Sayın’ın bu açıklamaları beni çok üzdü” şeklinde serzenişte bulunduğu kulislerde apaçık konuşulurken, Yılmaz’ın bu seçime duyarsız kalmayacağa ifade ediliyor. Uzun yıllar merkez ilçenin yapılanmasını elinde tutan Yılmaz’ın merkez ilçedeki ağırlığı tartışılmaz. Özellikle müşavir olduktan sonra Ankara kulisine de yakın olan Metin Yılmaz’ın bu seçimde nasıl bir rol oynayacağı merakla bekleniyor.

KADIN KOLLARI İSYAN BAYRAĞINI AÇTI

Geçtiğimiz hafta yapılması gereken fakat yaşanan kaos nedeniyle bu haftaya ertelenen AK Parti Kadın Kolları kongresi öncesinde partinin kadınları isyan bayrağını açtı. Hatice Dinç ve Arzu Özdoğan’ın kadın kolları başkanlığına aday olacaklarını söylemelerinin ardından deyim yerindeyse ortalık karıştı. Görev süresi boyuncu Ömer Sayın’a en yakın isimlerden biri olan Ayferi Yılmaz’ı desteklemeyerek Arzu Özdoğan’dan yana göz kırpan ve genel merkeze bu doğrultuda rapor veren Ömer Sayın'a mevcut kadın kollarından büyük tepki var. Kadın kolları başkanlığı için en güçlü aday durumuna gelen Arzu Özdoğan’ın başkan seçilmesi durumunda Ömer Sayın kendine muhalif bir cephe daha açmış olacak.

 GAZETECİLER GENEL MERKEZE GİDECEK

 AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, görev yaptığı süre zarfında basınla iyi ilişkiler kuramadı. Gazetecilere karşı kırdığı potlar ve son olarak Köroğlu Televizyonu’nun bayan muhabiri Arzu Sarı’nın kıyafeti için terör örgütü PKK bayrağı benzetmesi yapması bardağı taşıran son damla oldu. Ömer Sayın’ın gazetecilerle olan diyalogları genel merkeze de taşındı. Bir grup gazetecinin Ömer Sayın’ı AK Parti Genel Merkezi’ne şikayet etmek için hazırlandığı da kulaktan kulağa yayılıyor.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    22 Şubat 2012 • 13:00
    Arabana gül koydum, haberin varmı yar yar Telefonuma mesaj attın yakalandım haberin varmı ya yar Dikkat et dedim etmedin haberin varmı yar yar Mahallede sokak da görenler oldu haberin varmı yar yar Delilleri sağlam tuttjm haberin varmı yar yar Haberin varmı Bolu bize dar gelecek yar yar haberin varmı
  • partili
    22 Şubat 2012 • 13:00
    ilçe teşkilatlarını bitirdi.il teşkilatını dağıttı.kurucu üyelerin hepsini küstürdü.teşkilatla,halkla,basınla,arası açık,aday olupta DELEGE değil GENEL MERKEZ yine seçerse daha ne diyelim.O makama oturacak kişi küstürülen kurucu üyeleri il ve ilçede tekrar kazandıracak birisi olması lazım.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.