VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çin'le dev anlaşma...

22 Şubat 2012

Gübreden elektrik üretilecek Bolu Belediyesi, tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi üretimi için Çinli Sinoma Energy ile ...

Gübreden elektrik üretilecek Bolu Belediyesi, tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi üretimi için Çinli Sinoma Energy ile anlaşma imzaladı.  

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Hilton Convention Center'da düzenlenen Türk-Çin İş Forumu'nda, yaklaşık 28 ayrı anlaşma imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı forumda, Bolu Belediyesi de Sinoma Energy ile anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında, Bolu'da çevre kirliliği ve kokuya neden olan tavuk ve hindi atIklarından elektrik üretilecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de beyaz etin üçte birinden fazlasının Bolu'da üretildiğini belirterek, "Bunun da çevre kirliliği oluşturduğuna yönelik sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları aşma konusunda Çin'le yaptığımız görüşmeler neticesinde böyle bir anlaşmaya imza atmış olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Daha önce de Güney Kore ile çöpten elektrik enerjisi üretme konusunda bir anlaşma yapmıştık ve şu anda çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladık. Bu da Güney Kore'nin yakın komşusu Çin'le yapılan bir anlaşmadır.  Bu anlaşmalara öncülük etmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

2 yorum yapılmış
  • Birol kartal
    21 Şubat 2012 • 13:00
    Çok güzel bir proje bence bravo
  • Sissimo
    21 Şubat 2012 • 13:00
    Dearest Sissimo, please check this out. Vice President Xi Jinping has signed an agreement with Bolu Municipality with the Chinese company Sinoma Energy.Osman :-)
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.