VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Şeker hakkındaki zehirli gerçek

3 Şubat 2012

Amerikalı bilim insanları, "işlenmiş şekerin fazlası zarar" tezini daha da ileri taşıyarak, ''Şeker vücutta zehir ...

Amerikalı bilim insanları, "işlenmiş şekerin fazlası zarar" tezini daha da ileri taşıyarak, ''Şeker vücutta zehir etkisi yapıyor" dedi. Bazı uzmanlara göre, tıpkı alkol ve sigara gibi şeker tüketiminin de vergi politikalarıyla kontrol altına alınması gerekiyor.

Yüksek tansiyon, kolesterol, karaciğer yetmezliği, obezite ve diyabet... Ve bunların sonucunda kalp hastalıkları, hatta kanser.

Masum sanılan şeker aşırı tüketildiğinde tüm bu hastalıklara davetiye çıkarıyor.

California Üniversitesi'nden araştırmacılar, ''Şeker hakkındaki zehirli gerçek'' isimli makalede, şeker tüketiminde yaş sınırlaması getirilmesi ve yüksek vergiyle tüketimin azaltılması gerektiğini savundu.

Bazı uzmanlara göre, şeker, öylesine zararlı ki, sigara ve alkol gibi denetlenmesi gerekiyor.

Araştırmacılar, vücudun hazır şekere hiçbir şekilde ihtiyacı olmadığını, bunun yerine bal ve meyve gibi doğal şeker kaynaklarının tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Amaçları, hazır şekerli yiyecek ve içeceklere alternatif olan daha sağlıklı ve ucuz ürünlerin tüketiciyle buluşmasını sağlamak.

Obezite, Amerika başta olmak üzere tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu. Çoğu Amerikalı, günde en az 600 kaloriyi şekerden alıyor.

Uzmanlar, eğer şekerli ürünlere yüksek vergi getirilirse tüketimin azalacağına, dolayısıyla obezitenin önüne geçilebileceğine inanıyor.

Şekere daha fazla vergi uygulamasını başlatan ülkeler var. Ancak, henüz bu yeni uygulamanın sonuçları saptanabilmiş değil.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.