VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu bir ilke imza atacak! Hastanın ilaç dozajı ayarlanacak

26 Ocak 2012

Bolu’da sağlık alanında bir ilke imza atacak ‘Bireye Özgü İlaç Tedavisinde Farmakogenetik Analizlerin Kullanılması’ projesinin ...

Bolu’da sağlık alanında bir ilke imza atacak ‘Bireye Özgü İlaç Tedavisinde Farmakogenetik Analizlerin Kullanılması’ projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hazırladığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, “Bireye Özgü İlaç Tedavisinde Farmakogenetik Analizlerin Kullanılması” projesinin bilgilendirme toplantısı AİBÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri,  Düzce Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, AİBÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve personeli katıldı.

Toplantıda proje hakkında konuşan AİBÜ Rektör Yardımcısı ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, “Bu projenin amacı Bolu genelindeki ilaç tedavisi görecek her vatandaşın daha güvenli daha sağlıklı ilaç tedavisi hizmetini sunabilmektir. Bu sayede ilaç tedavisi alacak vatandaşların daha güvenli tedavi olmaları sağlanacaktır. Diğer ülkelerde uygulanan bu sistem bizim için hayaldi. Fakat bugün geldiğimiz bu noktada en azından bölgemizde bu hizmeti verebilecek duruma geliyoruz. Türkiye’de bu hizmeti veren öncü kuruluşlardan biri olmak bizim için gurur ve mutluk verici oldu” dedi.

AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ise böyle önemli bir projenin AİBÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde uygulanacak olmasından mutluluk duyduklarını, proje uygulamalarının kısa zamanda hastane sistemine entegre edileceğini söyledi.

Toplantıda sunum yapan Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Güneş Özinal ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Düzenli Gepdiremen projenin ayrıntıları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.