VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Şehidim karlar altında…

26 Ocak 2012

Bolu’da bir yaylada mezarı bulunan şehit asker Durmuş Barlas’ın mezarı karlar altında kaldı. Ormanın derinliklerinde ...

Bolu’da bir yaylada mezarı bulunan şehit asker Durmuş Barlas’ın mezarı karlar altında kaldı. Ormanın derinliklerinde mezarı bulunan şehidimiz şimdi dağları bekliyor.

 

Burası Bolu’nun Seben ilçesi yakınlarda bulunan bir yayla. Haccağız Yaylası…Fotoğrafta görüldüğü gibi etrafı tahtalarla çevrilmiş bir mezar. Bu mezar ise bir şehide ait. Adı da Durmuş Barlas. Şehit askerin sadece mezar taşı görünüyor. Üzeri ve etrafı karla kaplanmış. Ormanın derinliklerinde tek başına dağları bekliyor. Ne zaman ve nerede şehit olduğunu ise bilmiyoruz. Mezar taşına dokunmadık. Doğanın kanunu, üzeri karla kaplanmış ve görünmez hale gelmiş. Ama bildiğimiz bir şey var. O artık dağları bekliyor. Tabiî ki şehidin mezarının karlar altında kalması, hemen akla “Sarıkamış üstünde kar” türküsünü getiriyor. Burası Sarıkamış değil ancak türküsünü hatırlatalım istedik.

Sarıkamış Üstünde Kar Kar Altında Mehmedim Yatar Gülüm Donmuş Kara Dönmüş Gören Sanmış Yarini Sarar Kimi Yemen Kimi Harput Üzerinde İnce Çaput Avut Yiğit Gönlün Avut Yar Sarmazsa Mevlam Sarar   

1 yorum yapılmış
  • suat GÜNDÜZ
    1 Mart 2012 • 13:00
    1944 yılında meydana gelen bolu da meydana gelen depremde bolulu askewrlere izin verilir.Durmuş BARLAS ta o dönemde askerdir.boluya kadar gelir.memleketi olan kıbrıscık kızık köyüne gidebilmek için yürüyerek boludan hareket eder.tipi ve kar yağışı nedediyle yolunu kaybeder ve haccağız yaylasına doğru hareket eder.ve mezarının bulunduğu yerin 10 metre yakınında bulunan derenin kenarında bir ağaca yaslanarak şehadet şerbetini içer.yaz aylarında köyden yaylaya gelindiğinde çobanlar tarafından bulunarak buraya gömülür. şüheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar şu rükular olmasa dünyada eğilmez başlar, vurulmuş tertemiz alnından yatıyor, bir hilal uğruna yarab,ne güneşler batıyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.