VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yiğit kalem 19. yılda unutulmadı

24 Ocak 2012

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin19. yılında Bolu'da düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu'nun ölümünün ardından 19 yıl geçti ...

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin19. yılında Bolu'da düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu'nun ölümünün ardından 19 yıl geçti ancak yiğit kalemi susturan gerçek katiller bir türlü bulunamadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolu Şubesince Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen anma töreninde konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mumcu'yu anma etkinliklerine katılımın her yıl artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu gibi değerlerin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirten Özcan, “Bu değerleri her geçen gün yeni anlıyoruz. Bu değerleri kaybetmenin ne kadar büyük olduğunu daha iyi görüyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Tanju Özcan, “Uğur Mumcu bugün yaşamış olsaydı kendisini demokrat olarak görüp, düşüncelerini her ortamda açıklamaya devem ederdi. Çok muhtemel ki bugün Silivri'de mücadelesini sürdürüyor olurdu. Ancak her zaman söylüyorum, hepimiz Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu gibi savunduğumuz değerleri sonucu ne olur diye bakmadan, sonuna kadar savunmamız ve bu kutlu noktada dik durmaya devam etmemiz gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Mumcu'nun fotoğrafının yer aldığı posterin çevresinde mumlar yakarak, karanfiller bıraktı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.