VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Bolu'dan seslendi

20 Ocak 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, silah ve silah yapımında kullanılan madde olduğu gerekçesi ile ...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, silah ve silah yapımında kullanılan madde olduğu gerekçesi ile Suriye sınırında bekletilen 5 TIR'ın incelenmesinin devam ettiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler Kararları kapsamında sakıncalı bir şey varsa buna göre işlem yapılır. Yoksa bırakılır yollarına devam ederler" dedi.

Bakanlık tarafından Bolu Abant'ta bulunan Büyük Abant Otel'de düzenlenen Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadelede Karşılaşılan Sorunlar ve Hukuki Boyutlar konulu çalıştay başladı. Çalıştay'ın açılış konuşmasını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. Enerjinin ekonominin en önemli alanlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Hayati Yazıcı, şöyle konuştu: "Artık her şey enerjiye dayalı. Enerji ile üretiyorsunuz, enerji ile satıyorsunuz. Çalışmalarınızı enerjinin var olduğu alanlarda yapıyorsunuz. Akaryakıt kaçakçılığının, enerji kapsamında ekonomiyle ilgili bağlantısı son derece önemli. Kamu harcamalarının, yatırıma tahsisi edilen ödeneklerin yer aldığı bütçeyi dikkate alırsak, yüzde 34 kadarı enerjiden alınan vergilerden oluşuyor. Vergi gelirinde enerji aktarımlarından devlet vergi elde ediyor."

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda önemli kararlar aldıklarını belirten Hayati Yazıcı, şunları söyledi: "Vergi ödeyen, vatandaşlık görevini yerine getiren insanlarla o değerleri gözetmeksizin fiil icra edenlerin kazanımlarını ve bunun ekonomiye yansıtmalarını düşünmek gerekir. Türkiye'de ilk defa akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele ile bu alandaki sorunları tespit amacıyla meclis araştırma komisyonunda uzun süreli araştırma yapıldı. Geçen yıl 22 eylemden oluşan bir eylem planı hazırlandı. Hangi kuruluşların neler yapması gerektiği konuşuldu. Burada mücadeleci grupların koordineli çalışması çok önemli. Emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza. Bu mücadeleci grupların bilgi deneyim ve veri paylaşımı gerçekten çok önemli, sorun olan akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede başarıya ulaşmamızın en önemli nedenidir."

Çalıştay'ın açılış konuşmasından sonra Bolu Valiliği'ni ziyaret eden Yazıcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Silah ve silah yapımında kullanılan madde olduğu gerekçesi ile Suriye sınırında bekletilen 5 TIR'ın incelenmesinin devam ettiğini belirten Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknik bir konu ve inceleme halen sürüyor. İnceleme için oluşturulan ekip TIR'lara yüklü malzemelerle ilgili inceleme yapıyor. Sonuçta Birleşmiş Milletler Kararları kapsamında sakıncalı bir şey varsa buna göre işlemyapılır. Yoksa bırakılır yollarına devam ederler. Şu aşamada o konuyla ilgili kamuoyuyla paylaşacağım bir konu söz konusu değil."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.