VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Belediyeden uyarı! Sayaçların donmaması için...

18 Ocak 2012

Bolu Belediyesi, evlerdeki su sayaçlarının donmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediyesi ...

Bolu Belediyesi, evlerdeki su sayaçlarının donmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediyesi Su Tahsilat Şefi İsa Özcan, hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesi nedeniyle su saatlerinde donma olayının görülebileceğine vurgu yaparak donan sayaçlara hiçbir şekilde sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Su sayacında yaşanan donma olaylarında ise abonelerin 185 No´lu telefonu aramalarını isteyen Özcan, yapılan ihbarların anında değerlendirileceği aktardı.

Su sayaçlarındaki donmaların önüne basit önlemlerle geçilebileceğini de belirten Özcan, şunları kaydetti: " Vatandaşlarımız sayaçların bulunduğu mahallin hava cereyanına karşı korunması için açık bölümlerini kapatarak, sayaçların ve açıkta kalan su borularının izocam, bez parçası, talaş ve buna benzer izolasyon malzemesiyle kaplayarak, sayaçların bulunduğu bölümü temiz ve rüzgar almayacak şekilde düzenleyerek sayaçlardaki donmanın önüne geçebilirler. Donan sayaçlarda ise, patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların da donmasına sebebiyet vereceğinden vanasının acilen kapatılarak suyun kesilmesi gerekiyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.