VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gerede'de gergin dakikalar (Video Haber)

4 Ocak 2012

    Gerede’de bulunan Deri Organize Sanayi’de sigortasız çalıştıkları ve maaşlarını az buldukları gerekçesiyle izinsiz gösteri yapan ...

Gerede’de bulunan Deri Organize Sanayi’de sigortasız çalıştıkları ve maaşlarını az buldukları gerekçesiyle izinsiz gösteri yapan 500 işçiye polis biber gazı ve copla müdahale etti.

Gerede'de işçilere biber gazlı müdahale ile ozgurbolugazetesi

Gerede’de bulunan ve 3 bin 500 işçinin çalıştığı Deri Organize Sanayi’nde işçiler ayaklandı. Maaşlarına yıllardır zam yapılmaması ve sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesiyle işyerlerine önünde toplanan yaklaşık 500 işçi patronlarını protesto etti. Sabahın erken saatlerinde tabakhanede toplanan 500 işçi polis engeliyle çarşılaştı. İşçilerin toplandığı kooperatifin önüne gelen Gerede İlçe Emniyet Müdürü Metin Şenol, elindeki megafonlar işçileri izinsiz gösteri yaptıkları ve bu gösterinin yasal olmadığı konusunda uyardı. Ancak işçiler bir türlü dağılmadı. Daha sonra panayır alanına doğru yürüyen işçilere polis izin vermedi. 4 saat boyunca işçilerin peşinde koşan çevik kuvvet ekipleri daha sonra bütün personelle geri çekilerek işçilerin peşini bıraktı. Bunun üzerine işçiler ormana doğru yürüyüşe geçti.

Yarım saat boyunca ormanda bekleyen işçiler daha sonra yeniden şehir merkeze doğru yürümeye başladı. İki gruba bölünen işçiler polisten kaçarak Gerede Belediyesi önüne geldi. “Başkan istifa”, “Patron kalleş, işçiler kardeş” sloganları atarak sokaklarda sesini duyurmaya çalıştılar. Bunun üzerine iyice sinirlenen emniyet güçleri işçilere cop ve biber gazıyla müdahale etti. Sokaklarda başlayan kovalamaca karakolda bitti. 16 işçi yaka paça gözaltına alındı.

 Tabakhane işçilerinin günlük 36 TL ücrete çalıştıkları, kooperatifin ise kendilerine 10 TL zam yaparak 46 TL talep ettiği öğrenildi. Ancak işçilerin günlük 60 TL’de direttikleri ve bu yüzden eylem yaptıkları öğrenildi.

3 yorum yapılmış
  • vatandaş
    3 Ocak 2012 • 13:00
    işçileri döveceğinize derdini dinleyin .gerededen akp ye yüzde yüze yakın oy çıktı .o oyları polislermi verdi size.hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı.hanı zulümle abad olunmazdı.bolulda ki akp li vekiller delikanlı olun delikanlı olunda sömürtmeyin işçinin hakkını üç beş adam gibi yaşatın
  • ekrem K.
    3 Ocak 2012 • 13:00
    şu hale bakın polisin müdahelesi resmen psikolojisi bozekmuş memurlar gibi. Bu işçiler haklarını istiyorlar düşük ücretlere çalışıklarını anlatmaya çalışıyorlar. Belki bir yol gösteren kimse olmadığı için attığı sloganlar yanlış ama yine de evine herkes gibi yarım kilo kıyma götürme peşindeler. Gerçekten çalışma ortamları zor koşullar olduğunu tahmin ediyorum Hayatımda hiç görmedim tabakhaneleri ama ne olduğunu tahmin edebiliyorum. Polisin müdahalesi sadece bu hak peşinde koşan insanlara .. gelip orda BDP gösteri yapsa hiç bişe diyemezler bizim bayraklarımızı yaksa müdahale edemezler ama bu işe gelince bu insanlara jopla biber gazıyla gözlerinin içine sıkarlar. Ama yinede bunlara rağmen hiçbir taşkunlık yapmıyorlar polislere hala daha sakinliklerini korumaya çalışıolar. Herkes izlesin bu videoyu ve görsünler polislerin can sıkıntısından insanlara nasıl davrandığını..
  • emre
    3 Ocak 2012 • 13:00
    EVET ARKADAŞLAR BENDE BU SEKTÖRDENİM BU NE ACI İÇLER ACISI Bİ DURUM BU NE BİR SAYGISIZLIK BU NE KÜSTAHLIKTIRKİ BÖYLE Bİ OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALINIYOR..İNANIRMISINIZ ÖYLE SAKİN ÖYLE HUZURLU Bİ YERDİRKİ 1 POLİSİN KARŞISINDA ÇEKET İLİKLEYEN HALKI SAYGILIDIR BDP LİLER SOKAKLARDA KOL AÇARKEN 2 DİLİM EKMEK KAVGASINA YOLA DÜŞENLERMİ HAK EDİYOR. JOPU BİBER GAZINI HA FARKNIDA SÖYLEYEYİM HAFTADA VERDİKLERİ ZAM 50 TL BUNUDA FİTİL FİTİL BURNUNDAN GETİREREK ALIRLAR İŞÇİNİN YAZIK LOKANTAYI UNUTTULAR SAYGILARIMLA...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.