VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Boluspor ruleti...

29 Aralık 2011

Boluspor son 6 yılın en riskli ve kafalarda soru işaretlerinin fazla olduğu bir ikinci yarıya ...

Boluspor son 6 yılın en riskli ve kafalarda soru işaretlerinin fazla olduğu bir ikinci yarıya hazırlanıyor.

Aslında ikinci devre büyük kumar oynanacak…

Hem de çok büyük kumar…

Kumar 2 veya daha fazla kişiyle oynanır ancak bu sefer kumarı oynayan kişi sadece Necip Çarıkçı..

Yani çok sevdiğimiz camiamızın başkanı…

Konuyu biraz açalım…

Boluspor Yönetim Kurulu toplantısında, 2 çekimser oya karşı 33 oyla (O 33 kişinin içinde eminim Cihat hocanın gitmesini istemeyen en az 10 kişi daha vardı. Hayır diyemediler.) Cihat Arslan’la yolların ayrılmasına karar verildi. Şimdi tartışılan konu göreve getirilen Özcan Kızıltan’ın doğru bir tercih olup olmadığı…  

Konuyu az biraz daha açalım…

Merak ettiğim konu şu…

Cihat Arslan’ın gönderilmesi kararını verirken, yönetim kurulunu neredeyse tam kadro toplayarak ‘Arslan’ı ben değil yönetim kurulu gönderdi’ mesajı veren Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, (Daha önceden karar aldığını hepimiz biliyoruz) Özcan Kızıltan’ın göreve getirilmesi sırasında neden sadece 3 arkadaşıyla hareket etti. Aslında 3 demesek daha doğru olur. Özcan Kızıltan'ı takımın başına getirme kararını kendisi verdi. Yine işine geldiği gibi hareket etti.

Özcan Kızıltan’ın göreve gelmesindeki riskleri anlatarak gelin konuyu derinlemesine daha fazla açalım…

Cihat Arslan insanlığıyla hocalığıyla camianın büyük çoğunluğunun sevdiği ve saygı duyduğu bir teknik adamdı.

Başarılımıydı?

Orta sahası oynamayan, sol ve sağ kanatlarının neredeyse ortalıkta görünmediği, bu mevkiler oynamayınca da forvetlerin yeteri kadar verimli olamadığı bir takımda topladığı 25 puanla ilk devrenin en başarılı hocasıdır. Sadece 2 mağlubiyetle devreyi tamamladı. Bakın Çaykur Rizespor’a. İki yabancı ileri uç oyuncuyla kaç puan topladı. (Hani hoca neden defansif oynatıyordu diyenlere kısa bir not yazmak istedim)

Konuyu dağıtmadan gidelim…

Şimdi kamuoyunun bu kadar güvendiği bir hocayı gönderip, ligin ilk devresinde başarısız olmuş bir teknik adamı takımın başına getirmek kumarın en büyüğüdür. Siz Cihat Arslan’ı gönderiyorsanız yerine kamuoyunda rahatsız yaratmayacak veya destek görecek bir ismi getirmeniz gerekiyordu.

 

Nasıl mı?...

Getirilecek olan hoca ilk devre görev yapmamış veya başarısıyla kendini kanıtlamış bir isim olsaydı sezon sonu başarısızlık durumunda mazeretiniz hazır olurdu.

“Bu sene de olmadı” diyerek kamuoyundan gelen sesleri kesebilirdiniz.

Ancak, Göztepe’den kelimenin tam anlamıyla başarısız olduğu için kovulan Özcan Kızıltan takımın başına getirilince işler arapsaçına döndü.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim. Özcan Kızıltan sezon başında takımın başına gelseydi, bu yıl hiç takım çalıştırmadan göreve getirilseydi veya ilk devre Göztepe’yi zirveye taşısaydı durum daha farklı olurdu.

Özcan hocadan önce taraftarıyla, basınıyla çok sevilen ve başarılı olan bir teknik adam vardı. Başarısını koltuğunun altına koyarak bu yıl şampiyonluk hedefleyen Göztepe’ye giden Cihat Arslan kumar oyununu biraz daha büyüttü. Cihat hoca, başka takıma gitseydi bu kumar bu kadar büyümezdi. Ancak, karşılıklı hoca değişiklerinin Necip Çarıkçı’yı daha fazla riske soktuğu bir gerçek.

Şimdi…

Cihat Arslan Göztepe’de başarıyı yakalarsa… Özcan Kızıltan’dan Allah korusun burada az biraz başarısız olmaya başlarsa…

O zaman ne olacak?…

Necip Çarıkçı “Rest” dediği kumar masasından yenilgiyle kalkacaktır…

Hem de o masaya bir daha hiç oturamayacak şekilde…

Değil kendisi diğer 49 arkadaşı bile çatlak sesleri kesemez…(Çoğunun da artık kesmek isteyeceğini düşünmüyorum)

İnşallah bu yazdıklarımda ben yanılırım…

Konuyu fazla açtık şimdi kapatma zamanı…

KÜÇÜK BİR NOT… Huzur sadece takımın içinde değil tesislerde de olur. Tesislerde yaşanabilecek en ufak huzursuzluk farklı durumları ortaya çıkarabilir… Benden demesi Boluspor Başkanı… Sonra demedi deme… Sen beni dinle canımı ye…

İyi haftalar…

2 yorum yapılmış
  • HALİT CANBAZ
    28 Aralık 2011 • 13:00
    BEN ÇARIKÇININ RUS RULETİ OYNADIĞINI BOLUŞAMPİYON SİTESİNE YAZMIŞTIM ZATEN?VE MESUT BAKKAL ZİYA DOĞAN DİYADİN ADLARI GEÇTİĞİNDE HİÇBİRİYLE ANLAŞABİLECEĞİNE İHTİMAL BİLE VERMEMİŞ SÜRPRİZ BİR İSİM OLACAĞINI TAHMİN ETMİŞTİM YANILTMADI BENİ?E NEDE OLSA ÇARIKÇI BU?
  • HALİT CANBAZ
    28 Aralık 2011 • 13:00
    YALNIZ ÇARIKÇININ ŞÖYLE BİR ŞANSI VAR.CİHAT ARSLAN GÖZTEPEDE BOLUDAKİ KADAR BAŞARILI OLAMAZ.ÇÜNKÜ DEFANSI BOLUDAKİ KADAR İYİ DEĞİL GERİYE DÜŞERSE TOPARLAYAMAZ.AMA 1-0IDA BULURSA 2-0 3-0 YAPABİLİR.TABİ YABANCI OYUNCULARI VE FORVETLERİ İYİ KULLANIRSA?ÖZCAN KIZILTANDA TİPİK ERİŞ MODELİ?ERİŞ KADAR BAŞARILI OLABİLİR.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.