VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da denilen ev, İtalya'da çıktı

28 Aralık 2011

İstanbul’da yaşayan bir grup genç, yılbaşı tatilini geçirmek için internet üzerinden Bolu’da dağ evi kiralamaya ...

İstanbul’da yaşayan bir grup genç, yılbaşı tatilini geçirmek için internet üzerinden Bolu’da dağ evi kiralamaya kalkınca dolandırıcının kurbanı oldu. Dolandırılan gençler, kendilerine gönderilen resimlerdeki evin İtalya’da olduğunu görünce şaşkına döndü.

İstanbul’da yaşayan 8 arkadaş, yılbaşı tatilini geçirmek amacıyla internet üzerinden Bolu’nun turistik cenneti Abant Gölü kıyısında bir dağ evi kiraladı. Evi kiraya veren emlakçı Mustafa Emir Say ile 170 Euroya anlaşan arkadaş grubu, paranın yarısını evin sahibi olduğu iddia edilen Yunanistan’daki kişinin hesabına yatırdı. Gençlerden Hüseyin E., birkaç gün sonra organizasyon durumunu konuşmak için emlakçı Say’ı aradı. Ancak Hüseyin E., tüm çabalara karşın Say’a ulaşamayınca arkadaşlarına haber verdi.

Dolandırıldıklarından şüphelenen gençler, internet üzerinden emlakçı olduğunu iddia ettiği Mustafa Emir Say’ın izini sürünce acı gerçek ortaya çıktı.

EV İTALYA’DA ÇIKTI

Kendisini Bodrum’da yıllardan beri emlakçılık yapan bir kişi olarak tanıtan Mustafa Emir Say’ın Kocaeli’deki turistik bölgeleri Kartepe ve Kartalkaya ile Bolu Abant’ta sözde evleri kiraya verdiği, bu yolla çok sayıda kişiyi dolandırarak haksız kazanç sağladığı görüldü. Kendilerine fotoğrafları gönderilen evi Google arama motorunda araştıran gençler, fotoğrafların İtalya’da bir eve ait olduğunu görünce iyice şaşkına döndü.

FİRMANIN KAŞESİ ÇALINDI

Kurbanlarına rezervasyon formu gönderip Troya Tatil Tur Ltd. Şti. adına sahte kaşe kullanan şahsın 2009 yılından beri bu işi yaptığı belirlendi. Firmayı arayan gençler, kendilerine ait kaşenin bir süre önce çalındığını, bu konuda çok sayıda şikayet aldıkları cevabını aldı.

Dolandırılan gençlerden Hüseyin E., vatandaşlardan internet üzerinden verilen bu tür ilanlara itibar etmemelerini isteyerek, “0537 854 46 89 numaralı telefondan Mustafa Emir Say adlı kişiyle irtibata geçtik. Parayı yatırdıktan sonra tüm aramalarımıza karşın telefonu bir daha açmadı. [email protected] ve [email protected] adlı adresleri kullanarak çok sayıda kişiyi dolandırdığını gördük. Biz dolandırıldık, başkaları da dolandırılmasın” dedi.

Gençler, polise şikayette bulunacaklarını söyledi. Kaynak: Mynet

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.