VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

3 Çocuk Annesinin Ölümünde Hastaneye İhmal Suçlaması

28 Aralık 2011

Bolu'da, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede apandisit ameliyatı olan 3 çocuk annesi 33 ...

Bolu'da, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede apandisit ameliyatı olan 3 çocuk annesi 33 yaşındaki Aylin Bilgi, taburcu edildikten 10 saat sonra yeniden aynı hastaneye kaldırıldı. Bağırsaklarında enfeksiyon olduğu tespit edilerek yeniden ameliyat edilen Bilgi, 5 gün sonra yaşamını yitirdi. 38 yaşındaki İbrahim Bilgi, eşinin yanlış ameliyat sonrası öldüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abant Tabiat Parkı'na giden yol üzerinde eşiyle birlikte pansiyon işleten Aylin Bilgi, şiddetile karın ağrısı şikayeti ile Bolu'daki özel bir hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucu Aylin Bilgi'ye apandisit ameliyatı olması gerektiği söylendi. Genel Cerrah Opr. Dr. Hüseyin Kayaoğlu ve ekibi tarafından geçen 19 Aralık Pazartesi günü ameliyata alınan Aylin Bilgi, 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

Aylin Bilgi taburcu olduktan 10 saat sonra evinde rahatsızlanınca eşi İbrahim Bilgi tarafından tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Aylin Bilgi'nin bağırsaklarında enfeksiyon olduğunu teşhis ederek geçen hafta perşembe günü tekrar ameliyata aldı. 3 saat süren bağırsak ameliyatı sonrası yoğun bakıma alınan Aylin Bilgi, durumu düzelmeyince pazartesi günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Aylin Bilgi, burada da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün yaşamını yitirdi.

EŞİNDEN SUÇ DUYURUSU

Aylin Bilgi'nin eşi İbrahim Bilgi, apandisit ameliyatında doktorların eşinin bağırsaklarını kestiğini iddia ederek Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Eşinin ölümünün üzüntüsünü yaşayan İbrahim Bilgi, Eşim 'Çok ağrım var' dedi. Özel hastaneye götürdük. Apandisit ameliyatı olması gerektiğini söylediler. Hemen ameliyata aldılar. Ameliyatı 3 saat sürdü. Ameliyattan sonra bakışları çok kötüydü. Karnı şişti, hiçbir şey yapamadılar. Geçen hafta Çarşamba günü taburcu oldu. Akşam ambulansla tekrar hastaneye kaldırdım. Yoğun bakıma aldılar. Sabah olunca ameliyata aldılar. 'Bağırsaklarında enfeksiyon var' dediler. Yoğun bakımda kaldı. Eşim yanlış ameliyat sonucu vefat etti. Hiçbir sorunu yoktu. Apandisitinde hiçbir problem yoktu. 3 çocuğumla kaldım. Hakkımı arayacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum dedi.

3 ÇOCUĞU ÖKSÜZ KALDI

Aylin Bilgi'nin ağabeyi 36 yaşındaki Yalçın Yanık, kardeşinin bağırsaklarının patladığını iddia ederek, Bir hafta önce gülerek geldiğimiz hastanede şu anda morgun önünde bekliyoruz. Burası Türkiye. Gaz sancısı vardı. Bugünde morgda bekliyoruz. Doktorların dediğine göre apandisit ameliyatını yaptıktan sonra 2 gün sonra bağırsakları patlamış. Doktor bize bağırsaklarında delik olduğunu söyledi. Araştırdık, bağırsaklarında delik olan bir kişi 10 saat yaşayamazmış. Artık nasıl yaptılarsa bilemiyorum Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sesimizi herkes duysun. Ateş bize düştü ama başkasına düşmesin diye konuştu.

Aylin Bilgi'nin 3 çocuğunun öksüz kaldığını söyleyen yengesi Hefse Bilgi ise Göz göre göre bunu yaptılar. Para almak için kesip biçtiler. 3 çocuğu öksüz kaldı dedi.

'YAŞAMINI KAYBETMESİ TAMAMEN ŞANSSIZLIKTAN'

Aylin Bilgi'nin ameliyatına giren ekipte bulunan Opr. Dr. Şaban Beyazpınar ise hastanın bağırsaklarında oluşan enfeksiyon nedeniyle yaşamını kaybettiğini söyleyerek, Yanlış ameliyat söz konusu değil. Hasta karın ağrısı şikayeti ile hastanemize başvurdu. Yaptığımız tetkiklerden sonra apandisitinde problem olduğu tanısına vardık. Başarılı bir ameliyatın ardından hastamız taburcu edildi. Hastanın geçmiş yıllarda bağırsaklarındaki problem nüksedince tekrar hastanemize geldi. Bağırsaklarında baloncuklaşma olduğunu belirleyip ameliyata aldık. Hastaya yapılması gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Hastanın hayatını kaybetmesi tamamen şanssızlıktan ileri geliyor. Yanlış ameliyat sonrası yaşamını kaybetmesi söz konusu değil dedi.

1 yorum yapılmış
  • a.yıldız
    28 Aralık 2011 • 13:00
    ÖZEL HASTANENİN ÇAĞSU OLDUĞUNUDA AÇIKLARMISINIZ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.